V sobotu a v neděli se pro veřejnost otevřely na Slovácku památné domky, stejně jako ten s číslem 65 ve Vlčnově, kde se při této příležitosti předváděla výroba zmiňované výzdoby.

Podle Veroniky Friedlové z Regionu Slovácko - sdružení pro rozvoj cestovního ruchu, které akci organizuje, je letos v rámci šestého ročníku této oblíbené akce po oba víkendové zpřístupněno celkem 51 objektů na území Slovácka. Z toho některé, do kterých se jindy návštěvník nedostane.

„Lidová architektura a malá muzea na Slovácku jsou cenným dokladem naší historie, života našich předků a pro drobné obce Slovácka mnohdy jedinou turistickou atraktivitou. Prostřednictvím akce Víkend památkových domků usilujeme o rozvoj cestovního ruchu v menších obcích, protože věříme, že význam těchto památek není zanedbatelný a památkové objekty si zaslouží pozornost,“ vysvětlil předseda správní rady Regionu Slovácko Stanislav Blaha.

Slavnostní závěr školního roku Stojanova gymnázia Velehrad a předání maturitních vysvědčení se premiérově odehrálo ve velehradské bazilice.
Maturitní vysvědčení premiérově předávali v bazilice. Podívejte se