Prahu New York Times představují na svém seznamu na 39. místě společně s monumentální fotkou nočního Pražského hradu a Karlova mostu. „28. října 1918 se narodila země ve střední Evropě. Hlavní město Praha bude oslavovat své sté výročí spoustou koncertů, výstav a akcí. Koncert České filharmonie se uskuteční 3. září a vyzdvihne hudbu českých skladatelů,“ píší v americkém deníku.

New York Times lákají do Česka i na výstavu „Založeno 1918“ na Pražském hradě, jež zobrazuje umění z první republiky. „Tento rok má výročí padesát let také Pražské jaro, které si Češi připomenou další zářiovou expozicí v Národní galerii,“ dodávají noviny.

Parkování. Ilustrační foto.
Na Praze 7 budou desítky nových parkovacích míst. Už od letošního února

Na samém začátku seznamu 52 míst světa se objevuje město New Orleans, které podle New York Times je jedinečné město v Americe, a to díky kombinaci evropských, karibských, jihoamerických a afrických vlivů. Nejen že se New Orleans vzpamatovalo z hrůz hurikánu Katrina, ale dokonce je tak živé jako nikdy – což je na 300 let staré město docela působivé.

Na druhém místě se ocitla jihoamerická Kolumbie. Ta se podle amerického listu stane budoucím centrem turistů. I když má země po padesátileté válce ještě spoustu práce před sebou, mohou se cestovatelé už nyní podívat na místa, která byla ještě před lety uzavřená.

Prokop Siostrzonek.
Převor kláštera na Břevnově byl uveden do arciopatského úřadu

Bronzovou medailí pak New York Times ocenily italskou Basilicatu. Provincii na jihu Itálie mají letos turisté poslední šanci objevit před tím, než se do ní sjede zbytek světa. Krásné pláže a starobylá města můžete navštívit na jihu mezi Puglií a Kalábrií.

Na celý seznam těch nejlepších lokalit roku 2018 se můžete podívat zde.