A co nabídla? Rozmanité pokrmy. Třeba polskou polévku Žurek, paellu, speciality ze španělského Baskicka či tradiční české zákusky. Kdo pak přišel na oběd, mohl vzít zavděk třeba hamburgerem. "Jsme tu chvilku, zkoušíme dort. Přilákaly nás sem fotky na facebooku a také nechuť vařit," říká jedna z návštěvnic, Veronika Vagner.
Tentokrát ovšem byla akce menší než obvykle. Zatímco v řadě předchozích případů se stánky s jídlem a pitím nacházely hned ve třech místnostech, tentokrát byla zaplněná jen restaurace Národního domu. "Někteří stánkaři bohužel odřekli z důvodu nemoci," vysvětlila hlavní organizátorka Milada Sokolová. I přesto však byla s akcí spokojená. "Lidé průběžně chodí, tentokrát zde nejsou zácpy i díky tomu, že kavárna je vyhrazená k posezení nad jídlem. Nabídka je navíc rozmanitá, vybere si určitě každý," sdělila pro Deník.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditSuši i španělská paella. Prostějovský Restaurant day pohladil chuťové pohárky
/FOTOGALERIE/ Exotické chutě ale také česká klasika. Obojí nabídl sobotní Restaurant day, který se opět konal v prostorách Národního domu v Prostějově. Akce, která dává široké veřejnosti možnost udělat si na půl dne svou mini restauraci, se zde koná zhruba každého čtvrt roku.
Kliknutím zvětšíte
Na prostějovský Restaurant day jen tak nezapomenou milovníci španělské kuchyně i české klasiky.
|
Foto: Deník / Michal Sobecký
Zábava i prevence. Movemberová párty v Prostějově se postarala o obojí