A co třeba poměřit síly v běžeckém závodě s olympijským vítězem v pětiboji Davidem Svobodou? Stačí si jen vybrat.

Podzimní kouzlení se stezkou odvahy

Vezměte děti na tradiční tvořivé odpoledne do zábavního parku Razulák ve Velkých Karlovicích. Akce Podzimní kouzlení se stezkou odvahy se koná v sobotu 14. října od 15 hodin. Děti si tu budou moci z šišek, šípků, dýní, listí a dalších přírodních materiálů vytvořit strašidýlko a zapojit se do soutěže o nejhezčí výrobek. Připraven bude i další zábavný program. Můžete se také s předstihem inspirovat na Vánoce při foukání a zdobení baněk s Irisou. Pro odvážné děti bude na závěr v 18 hodin otevřena stezka odvahy.

Zapojte se do Běhej Valachy s Davidem Svobodou

Nevšední běžecký zážitek v krásné podzimní přírodě Beskyd slibuje závod Běhej Valachy v sobotu 21. října u hotelu Galik. Jde o poslední letošní závod pětidílného seriálu VALACHY TOUR, na závěr tak budou vyhlášeni i letošní absolutní vítězové. Na start se spolu se závodníky postaví jako host i olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda, který bude také patronem a startérem doprovodných závodů pro děti na kratších trasách.

Za posílením imunity do Wellness Horal

Těsně před zimou je nejvyšší čas ještě něco udělat pro svou imunitu. Nejlepším způsobem, jak ji posílit, je saunování. V relaxačním centru Wellness Horal si ho mohou návštěvníci zpříjemnit i populárními saunovými rituály. Konají se až devětkrát denně, z toho jeden každé ráno v 9 hodin speciálně pro děti. V sobotu 4. listopadu se ve Wellness Horal koná Saunová noc, při které je nejen saunový svět, ale i areál tří termálních bazénů otevřen mimořádně až do půlnoci. Připraveno je pro vás koupání za svitu svíček a saunové rituály každou hodinu.

Noc bílých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna

Zážitek pro nejnáročnější gurmány nabídne Noc bílých lanýžů ve čtvrtek 16. listopadu ve Spa hotelu Lanterna. Kuchaři se jako každý rok osobně vypraví do italské „lanýžové“ oblasti Piemont a z nakoupených lanýžů, ale i masa, čokolády, vín a dalších surovin připraví pětichodové menu zasvěcené italským delikatesám. Bílé lanýže jsou nejdražší kuchařskou surovinou světa, proto se objevují v nabídce restaurací výjimečně. Nenechejte si ujít tuto příležitost.

Etiketa stolování i čaj o páté s Ladislavem Špačkem

Prožijte sváteční listopadový den ve společnosti Ladislava Špačka, bývalého mluvčího a dlouholetého přítele prezidenta Václava Havla. Poslechněte si vzpomínky na deset let ve službách prezidenta při čaji o páté v pátek 17. listopadu ve Spa hotelu Lanterna. Ladislav Špaček se sem vrátí ještě 1. prosince, kdy si při Kurzu etikety s degustačním menu můžete osvěžit své znalosti společenského chování a stolování.

Výlet za pokladem na rozhlednu Miloňová

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z výšky. Zvláště když na podzim krajina hraje všemi barvami. Pokochejte se její krásou z rozhledny Miloňová nad Velkými Karlovicemi. S dětmi si výlet příjemně zpestříte, když se k rozhledně vydáte podle instrukcí hry Hledej poklad na Galiku, která je inspirována geocachingem. Stačí si jen vyzvednout tištěné instrukce v recepci hotelu Galik. Děti podle nich cestou plní různé úkoly a získávají číselný kód, díky němuž na závěr odemknou schránku s „pokladem“.

Tip navíc: Romantické hýčkání ve Spa hotelu Lanterna

Pro romantické duše, které chtějí využít klidnější mezisezónu a užít si nerušené chvíle klidu, je ideální karlovický Spa hotel Lanterna a jeho zvýhodněný pobyt Romantické hýčkání. Zahrnuje i relaxační procedury, snídani na pokoj, neomezený vstup do wellness a navíc také romantickou šestichodovou večeři v zážitkové restauraci Vyhlídka.