V těchto dnech se na stezce denně vystřídají tisícovky návštěvníků," uvedl. Někteří lidé se podle něj na vyhlídkovou trasu nad lipenskou nádrží pravidelně vracejí. Podle zřizovatelů navíc řada turistů získá nový impulz koncem léta, kdy poblíž stezky zahájí provoz rodinný park Království lesa. "Bude to pro spoustu lidí další důvod, proč se do této lokality opět podívat," uvedl.

Trasa měří 675 metrů, výhled až ze čtyřicetimetrové výšky

Království lesa nabídne návštěvníkům originální prolézačky, lanovky, dřevěné domky, rozsáhlé provazové sestavy, houpačky a další herní prvky. "Dlouhodobě pracujeme na tom, aby se u nás právě rodiny cítily maximálně komfortně, aby se na Lipně líbilo hlavně těm nejmenším," řekl Pekárek.

Stezka korunami stromů nabízí návštěvníkům výhled až ze čtyřicetimetrové výšky. Trasa vede ve špičkách vzrostlých dřevin u lipenského jezera a měří 675 metrů. Její vybudování přišlo na 62 milionů korun. Na konci stezky mohou návštěvníci sjet na zem po 52 metrů dlouhém točivém tobogánu.

Atrakci slavnostně otevřel před čtyřmi lety tehdejší prezident Václav Klaus. Projekt označil za výjimečný a originální nápad a sám se 20. července 2012 po stezce prošel.