Charitativní představení, které je k vidění na Pražském hradě od roku 2006 má již ustálenou podobu. Na začátku se všechny postavy scházejí, tak jako kdysi v Betlémě, ze všech stran. Svatá rodina v doprovodu andělů přichází od hlavní brány katedrály, Tři králové přicházejí od baziliky svatého Jiří a prostý lid od Býčího schodiště. Diváci si tedy mohou vybrat, zda k betlému přijdou spolu s některou skupinkou, nebo zda si počkají přímo u jeslí.

Vybírají peníze na děti

Jen co se všichni sejdou ve Zlaté bráně katedrály pod mozaikou posledního soudu, začne hra. Pastýřům se zjevuje anděl a hlásá narození, Tři králové putují za hvězdou, čert se hádá s andělem a děvečky vybírají koledou peníze na Ježíška. Ty nakonec skutečně skončí v dětských rukou, neboť všechny peníze putují na konto POMOZTE DĚTEM.

Zlatá brána katedrály svatého Víta náleží na první a druhý svátek vánoční již tradičně Živému Betlému Divadla Apropo

„Sbírka už má svoji tradici a mnozí lidé už od začátku hry drží v ruce padesátku, stokorunu i víc a čekají na chvíli, kdy se kasičky přiblíží a oni přispějí." popisuje Zvolský každoroční realitu a dodává, že nejraději přispívají děti a za 10 let, kdy Divadlo APROPO hru uvádí (z toho 7 let na Hradě) , bylo na konto POMOZTE DĚTEM vybráno kolem sta tisíc korun.

Diváci si mohou vybrat, zda dají přednost odpolednímu představení, nebo si počkají na druhé od půl čtvrté, kdy je Betlém navíc osvícen svícemi.

CHARITATIVNÍ ŽIVÝ BETLÉM  NA HRADĚ

Kdy a kde: 26.12.2013 ve 14:30 a 15:30 na III. nádvoří Pražského hradu

Kdo: Divadlo APROPO a Správa pražského hradu