Pečení začalo už v 8 hodin, kdy se krájely potřebné suroviny. Pak se rozválelo těsto, připravily náplně a zbylo už jen štrůdl zatočit. Za pár minut už se pekla první várka z celkem 8 štrůdlů.

Po obědě se začalo v Klíčku ochutnávat a během toho klienti dostali předvánoční dárek - Mirky právě vydanou knihu Famózní! 2 a kdo si řekl o věnování, má knihu i podepsanou.

Brněnský palác Jalta, přivítal přehlídku firmy LeChaton, která oblékla modelky do nových kolekcí prádla, plavek a módních doplňků francouzských a italských značek.
Svůdná koťata v Jaltě. Brněnský palác hostil módní přehlídku s nádechem Francie

Mirka dostala na oplátku keramickou perníkovou chaloupku a keramického anděla vyrobeného přímo klienty Klíčku. Během dne si tak mohli klienti i zaměstnanci osladit život čerstvě upečeným štrůdlem.

RECEPT: / na 8 noh štrůdlu /

Suroviny: 
2000 g listového těsta (koupené může být)
4 střední dýně Hokaidó + 4000 g hrušek
1200 g vlašských ořechů 
1000 g nastrouhaný perník (perník na strouhání - lze koupit v Bille)
1200 g cukru 
20 g soli 
40 g skořice 
320 g rozpuštěného másla 
4 citrony /šťáva a kůra/ 
4 vejce na potření 

Postup:
Oloupanou a vyjadřincovanou dýni / hrušku nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Promícháme s cukrem, skořicí, citronovou kůrou a šťávou a solí. Těsto si rozválíme na obdélník, který posypeme nastrouhaným perníkem. Na perník rozprostřeme dýńovou náplň / hruškovou náplň, posypeme nadrcenými ořechy, polijeme máslem a zakápneme rumem. Stočíme štrúdl, dáme na plech a potřeme vajíčkem. Pečeme při 180°C v rozpálené troubě asi 25 minut.

Pomůcky:
- válečky
- krájecí nože na hrušky a dýni
- plechy
- pečící papír

Petr Brázda