Obnovená inscenace se má stát pastvou pro oči, divákům totiž nabídne známý příběh odehrávající se na pozadí nových kulis, krásná těla tanečníků zahalí nové kostýmy. „Dvacetileté kulisy sloužící od poslední premiéry, ve kterých jsme inscenaci dosud uváděli, jsou už daleko za hranicí životnosti i nároků na vzhled, jaké nynější diváci mají. Nyní uvedeme Labutí jezero v honosnosti, kterou si zaslouží,“ uvedl umělecký šéf baletu Národního divadla Brno Mário Radačovský.

Čtyři a půl tisíce hektolitrů pro lidi v České republice, přes pět set hektolitrů pro Slováky. Tolik Zeleného piva uvaří letos sládci v brněnském pivovaru Starobrno. S přípravami začali začátkem týdne.
Zeleného piva navaří přes milion půllitrů. Přesný recept znají pouze čtyři lidé

Choreograf nového brněnského uvedení Labutího jezera Robert Strajner působil v celé řadě divadel v Německu, Švýcarsku a Itálii. „Patnáct let například ve slavné italské La Scale,“ zmínil dramaturg baletu brněnského Národního divadla Karel Litera.

Strajner nastudoval představení v tradiční choreografické koncepci Mariuse Petipy a Lva Ivanova. Zvýraznil dějovou linii příběhu a dal dílu režijní logiku. Prosadil například, že mezi třetím a posledním čtvrtým dějstvím nebude pauza, aby diváci příběh procítili až do konce bez přerušení.