Silvestrovská představení příbramská scéna uvádí už několik let, loni si dokonce troufla na tři inscenace. Letos bohužel nebude možné kvůli omezenému počtu herců. Cílem je nabídnout divákovi v poslední den roku více možností, z divadla nebude muset chodit za zábavou jinam a bude v něm moci zůstat déle než obvykle.

„Silvestrovská představení mají samozřejmě silvestrovské kouzlo. Ono se tam daleko víc blbne, ale my naštěstí máme soubor, který blbne inteligentně, protože se pije až po představení," uvedl ředitel divadla Petr Bednář.

Diváci letos zhlédnou na malé scéně od 14 hodin naposledy hru Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka, která se od předloňského uvedení dočkala tří desítek repríz. Bláznivou komedii inspirovanou známým televizním seriálem Rozpaky kuchaře Svatopluka napsali členové amatérského divadla V.A.D. z Kladna, skrývající se pod pseudonymy Kazimír Lupinec a Sonya Štemberová. Děj interaktivního představení se odehrává v zubní ordinaci a pacienty jsou ve většině případů sami diváci.

Od 17 hodin pak soubor odehraje na velké scéně Goldoniádu, která využívá principy žánru komedie dell'arte. Hra dává hercům i režisérovi příležitost rozvinout divadelní fantazii a imaginaci i komediální talent. Spolu s herci se na jevišti ukáže také divadelní kapela Los Trumberos, známá i z Balady pro banditu nebo pravidelných písničkových večerů v divadelním D-klubu.