Herec charakterních rolí, ale i představitel nezapomenutelných tragikomických postav, pochází z Třebíče. Proto jako většina lidí z Vysočiny zdědil vášeň pro houbaření. „Když je sezona, tak pravidelně vyrážíme do lesa. To pak máme zase období, kdy jíme zadarmo,“ vyprávěl s úsměvem.

Herečka Karolína Baranová.
Všechno má svůj pravý čas, říká herečka Karolína Baranová

Vzpomněl i na své setkání s hvězdou amerického filmu Michaelem Douglasem. „To jsme tak jednou seděli v restauraci a najednou k nám nesměle přistoupil člověk. Obrátil se na mne a požádal o autogram. Mého amerického kolegy si ani nevšiml. Tak to šlo ještě několikrát,“ usmál se Donutil.

Chvilka slávy netrvalo dlouho

Douglas prý jen nevěřícně kroutil hlavou, s jakouže osobností to vlastně u večeře sedí. Chvilka slávy oblíbeného herce však trvala jen do doby, než se u stolu objevil jakýsi fanoušek fotbalu z ciziny. Ten samozřejmě českou celebritu ignoroval a okamžitě zamířil k Michaelovi Douglasovi. „Pak už podpis ode mne nikdo nechtěl,“ směje se.

Při letošních Dnech evropského dědictví nahlédli lidé i do běžně nepřístupných míst brněnského Janáčkova divadla.
Primátorský salonek i šatny. Lidé nahlédli do zákoutí Janáčkova divadla

Jedna z otázek se týkala i jeho oblíbených hereckých kolegů. „Miluji Simonu Stašovou, je to taková moje druhá stará,“ naznačil častá herecká i divadelní partnerství. „To však ale logicky znamená, že mám také dvě tchyně,“ se smíchem dodal.