Moniko, v jaké fázi se vyřizování předplatného momentálně nachází?

V tuto chvíli máme za sebou první představení Pohádkového předplatného a schyluje se k ukončení prodeje žákovského a studentského předplatného. Předplatné večerní a seniorské je teď ve fázi zpracovávání plateb od stálých předplatitelů. Kolegyně v posledním měsíci nedělá nic jiného, než že páruje přijaté platby s místy v předplatitelských skupinách a tiskne nové předplatenky.

Jaký je o předplatné zájem?

Zájem je velký. Denně nám na účet přicházely stovky plateb od diváků, kteří chtějí v předplatném pokračovat i v roce 2017. Do toho nám denně volají noví zájemci. Už máme od telefonních sluchátek ohlazené ušní boltce. (smích)

Jaký titul očekáváte, že bude diváky nejvíc lákat?

To je těžké říct. Ona ta nabídka je celkově moc zajímavá. Ale předpokládám, že Králova řeč je titulem, který láká. Může za to film, který tento titul tolik proslavil. Tak si myslím, že se lidé budou těšit i na zpracování Královy řeči režisérem Igorem Stránským.

Jaké tituly divadlo nabízíMít předplatné do Slováckého divadla není dnes nic neobvyklého. Naopak. Loni se divadelníci díky počtu svých předplatitelů dostali do České Knihy rekordů. Málokteré divadlo v České republice se může pochlubit takovou diváckou přízní jako to uherskohradišťské. Navíc Slovácké divadlo přichází s novinkou. Předplatné si nyní noví zájemci mohou objednat online přímo přes web divadla. Stačí si vybrat místo v hledišti a rovnou z pohodlí domova i zaplatit. Pro stávající předplatitele je postup stejný jako v předchozích letech.
A na co se můžou zájemci těšit? Dramaturgyně Iva Šulajová dbala při sestavování repertoáru s týmem režisérů na to, aby si každý divák našel to své.
V příštím roce na diváky čeká český milostný příběh Fráni Šrámka Měsíc nad řekou v režii Anny Petrželkové, slavný Marvinův pokoj v režii Michala Zetela, úspěšné historické drama Králova řeč, jež nastuduje Igor Stránský. Chybět nebude ani komedie režírovaná Radovanem Lipusem s názvem Falešné našeptávání či světová klasika v podobě Platonova v nastudování Břetislava Rychlíka.

Začali zkoušet Marvinův pokoj

Ve středu se divadelníci pustili do studování první inscenace z předplatného na rok 2017. Bude jí dojemný příběh amerického dramatika Scotta McPhersona Marvinův pokoj, který ve Slováckém divadle zrežíruje Michal Zetel.

„Marvinův pokoj je citlivý rodinný příběh o životě a umírání, o letech odloučení a okamžicích návratů, o spletitých citech, z nichž nikdy nelze vytáhnout jen ten jeden správný, o naději a sesterské lásce, která nemizí ani po letech," poodhaluje dramaturgyně Iva Šulajová o hře, jež v New Yorku získala Drama Desk Award za nejlepší hru roku 1992. V čtyři roky později vznikla úspěšná filmová verze inscenace, v níž si zahrály hollywoodské hvězdy Meryl Streepová, Diane Keatonová, Robert De Niro a Leonardo DiCaprio.

Ve Slováckém divadle se v hlavních rolích představí Jaroslava Tihelková, hostující Dana Růžičková, Monika Horká, David Vaculík, David Macháček, Martin Hudec a Petra Staňková.

„Mám rád, když se člověk směje i brečí a ještě si může ze hry něco duchaplného odnést, a to Marvinův pokoj nabízí," uzavírá David Macháček. (kaj)