Nabízí poetický pohled na zdánlivě „obyčejnou“ každodenní existenci dvou rodin a jejich dětí, které se do sebe zamilují a chystají svatbu, jejich sousedy a další obyvatele Městečka.

Pohled na události, jimiž prochází během života každý z nás a se kterými se můžeme ztotožnit. A hlavně výpověď o neopakovatelnosti života.

Režisér Peter Gábor obsadil do rolí Našeho městečka stálice divadelní scény Jitku Smutnou, Vladimíra Čecha, Jana Vlasáka, Vlastu Žehrovou, Stanislavu Jachnickou, Hanku Vagnerovou a mnohé další.

„Těším se, že sestoupím opět do krajiny svého srdce. Některé hry nám připomínají, že lidský život je konečný a že zpomalit životní tempo neznamená ztrácet,“ řekla Jitka Smutná, která si v inscenaci zahraje postavu paní Morganové.

Hra se stala inspirací i pro další umělecká díla. Její první filmová podoba se na světě objevila r. 1940 s Wiliamem Holdenem v hlavní roli.

Následovala televizní muzikálová verze s Frankem Sinatrou a Paulem Newmanem, další televizní adaptace vznikla r. 1959. Vroce 1969 se na Broadwayi objevila inscenace s Henry Fondou v roli vypravěče.

Další televizní verze Našeho městečka z roku 1977 získala osm nominací na cenu Emmy.

V roce 1989 získala televizní adaptace vytvořená na základě inscenace Lincoln Center Theater režírované Gregory Mosherem cenu Tony za nejlepší inscenaci moderní klasické hry.

Poslední televizní film vznikl na základě této inscenace v roce 2003.