Představením Temelín a Temelinchen, napsaným speciálně pro tuto příležitost, zahájili již třetí ročník festivalu českého divadla pod názvem Divadelní mánie. Festival pořádá vídeňské České centrum ve spolupráci s divadlem Brett českých divadelních nadšenců Ludvíka Kavína a Niky Brettschneiderové, kteří pomalu završují 30 let svého působení ve Vídni.

Trocha švejkovství, trocha mystifikace a spousta humoru, který se až překvapivě držel v mezích oboustranné přijatelnosti - to bylo "první česko-rakouské atomové představení", jak je nazvali sami autoři. Pomocí fiktivního příběhu rodiny chudého televizního "magnáta", který zbohatne na přenosech z hraničních blokád temelínských odpůrců, se představení odlehčenou formou a s nadhledem vypořádalo s tématem, které je v politické realitě často bráno až příliš vážně.

Uvolněnou atmosféru vzápětí podtrhlo skvělé vystoupení hudební skupiny Snoo.

V rámci festivalu budou dále uvedeny inscenace Piš, Kafko, piš, představení Tibet - tajemství červené krabičky divadla Buchty a loutky, studenti brněnské JAMU uvedou pásmo Bajky a sny a na závěr ve středu 9. května představení pro děti Kouzelník Tom Kiks.