„Římské noci mapují třicet let hlubokého přátelství Anny Magnani a Tennessee Williamse. Ona byla geniální herečka, ale také velmi komplikovaná osobnost. On je bizarní člověk, intelektuál, homosexuál. Autorem hry je Italoameričan Franco D´Alessandro, který posbíral jednotlivé chvilky, kdy Tennessee přilétá za Annou do Říma, načerpá ze vzájemného setkání inspiraci a pak pro ni napíše hru. Děj bych nerada více prozrazovala, aby se diváci měli na co těšit," říká představitelka hlavní role Simona Stašová. Anna Magnani je pro ni přímo vysněnou rolí.

„Je to moje úplně nejoblíbenější herečka. Když jsem se učila italsky, hodně jsem sledovala filmy v originále a postupně jsem jim více a více rozuměla. A najednou ke mně jako zjevení přišla nabídka si Annu zahrát. Zdá se, jako by vůbec nehrála, je naplno přirozená. Nebojí se být taková, jaká je, i se všemi nectnostmi. Ona to tam prostě bouchne. Hrozně mi připomněla moji mámu," vypráví Simona Stašová a dodává: „Anna Magnani je první italsky mluvící herečka, která v roce 1955 dostala Oscara za svůj výkon v hlavní roli ve filmu Tetovaná růže. A v tomhle roce jsem se já narodila."

Stejně vřelý vztah jako k ženě, kterou ztvárňuje, má i ke svému kolegovi na jevišti Oldřichu Víznerovi. Pojí je dlouholeté přátelství. „Olda je jako můj brácha, mám ho strašně ráda a hrát s ním na jevišti je velké štěstí. Ale nemyslete si, on mi i pěkně vynadá, když jsem třeba pomalá nebo ve hře takzvaně sóluju, tedy hraju sama na sebe. On si to ale může dovolit, má radary na pravdu na jevišti a chce, aby naše společná práce byla co nejlepší."