Její doménou je však divadlo, v současnosti hraje nejčastěji v pražském Divadle Kalich, kde například představuje Marcii v komedii Natěrač, která je na repertoáru divadla více než 13 let.

V Divadle Kalich měla letos v lednu českou premiéru francouzská komedie Ani spolu, ani bez sebe. Na jevišti se v ní objevili Jana Paulová a David Suchařípa. Komedie Fabrice Roger-Lacana byla poprvé v Paříži uvedena loni a Paulová byla jedním z jejích diváků.

Pražská rodačka Paulová vystudovala DAMU a poté začínala v Divadle Semafor ve skupině Josefa Dvořáka, kde proslula jako královna v inscenaci S Pydlou v zádech. Velké role získala v Hudebním divadle Karlín (Cikáni jdou do nebe, Někdo to rád horké, Pohádka máje).
Kromě divadla se Paulová věnuje i hudbě. Se svým hudebním projektem A proč ne odjela stovku koncertů po celé republice. Jejím velkým koníčkem je cestování. V roce 2006 vydala svou autorskou knižní prvotinu s názvem Jak běžet do kopce.

„Je to o mých zážitcích z cest, o tom, v čem je možné hledat smysl života nebo jak, kdy, kde a v čem najít sám sebe," přiblížila knihu.
Jana Paulová je vdaná. Jejím manželem je hudebník Milan Svoboda, se kterým má dvě dcery. A evidentně ovládá recept na spokojené manželství. „Pro začátek to musí být nekonečná láska a pak tam musí být tolerance a smysl pro humor. Ten platí hlavně na krize. Při jakémkoliv maléru jsme se tomu nakonec vždycky zasmáli," prozradila Jana Paulová.