V původně neosecesní budově se vystřídalo několik podniků a budova prožila mnoho necitlivých stavebních zásahů. Byl zde závod, který se zabýval textilní výrobou, později jej vystřídala filiálka (firmy Palaba) na výrobu baterií a dokonce se zde vyráběly protektory a pneumatiky.

Tomáš Fürst, majitel stavební společnosti Thermogas Profibau a vlastník tovární budovy, ji zrekonstruoval a vrátil její původní industriální, ale přitom svěží a moderní tovární vzhled. Svou první várku piva zde uvařili v prosinci 2015 a od té doby se pivovar těší velké oblibě. Ano, nejsou jediní, kdo používá špičkové technologie, kvalitní suroviny a k řemeslu přistupují poctivě - vaření zlatavého moku pro ně není rutina, ale velké potěšení, vášeň a hlavně hobby. A to je na jejich pivech znát.

Vedle tradičního sortimentu piv vaří také limitované sezonní várky piva. „Specifická je zde tvrdá slánská voda, která skvěle vyhovuje svrchně kvašeným pivům, pozitivně ovlivňuje intenzitu a charakter hořkosti,“ popisuje sládek Rudolf Cejnar. Továrenskou 10°, 12° Krutáka, tmavý ležák Salzberg 12°, 15° Protektor nebo hořké nefiltrované ALE, si můžete vychutnat v prostorách stylové restaurace nebo továrenské pivnice s dechberoucím stylovým interiérem a téměř domácí atmosférou, příjemnou obsluhou a výbornou českou kuchyní. Na své si přijdou i milovníci steaků a burgerů, nechybí ani speciální gastronomické nabídky nebo domácí klobásky a taliáni.

Od května do září můžete posedět na továrenském dvoře Bierhof a osvěžit se některým z šesti piv, které čepují z venkovního výčepu. Pivní novinkou bude osvěžující jedenáctka ­Hopfenweizen, která bude chmelena aromatickými chmely Citra a Amarillo a 11° Pale Ale. Z menu si vyberete masa, ryby nebo steaky. Chybět nebudou ani speciality z lávového grilu či domácí výrobky z udírny. 

Milovníci přírody a příznivci Pivovaru Továrna mohou navštívit stylovou výletnickou osadní hospodu Na Bucku. Místní specialitou je originální, spodně kvašený ležák chmelený za studena, Cejn 11°.

Restaurace Továrna

Základní řada

Protektor IPA 15°

Světlé speciální pivo nefiltrované svrchně kvašené (India Pale Ale).

Hluboce prokvašená americká „IPA“ s vysokou hořkostí a intenzivním aroma po grepu a citrusech, které zajišťuje kombinace pěti druhů chmelu (Magnum, Chinook, Mandarina, Centennial a Citra). Kamarád do deště pro všechny chmeložrouty.

Továrenská 10°

Světlé výčepní pivo nefiltrované spodně kvašené (Czech pale lager).

Poctivá nefiltrovaná desítka vyrobená z českého humnového sladu a karamelových sladů z Bavorska. Pivo je vařeno tradičním deko­kčním způsobem, díky čemuž získává příjemně plné sladové tělo. Hořkost a aroma obstarávají chmele z německé chmelové oblasti Hallertau. Skvělou  pitelnost podporuje jemný říz.

Kruták 12°

Světlý ležák nefiltrovaný spodně kvašený (Bohemian Pilsner).

Kvalitní pivo plzeňského typu vyráběné z českého a bavorského humnového sladu a karamelového sladu tradičním dekokčním rmutováním a chmelovařením se třemi žateckými odrůdami. Plnější tělo doprovází úměrná  hořkost a typická chmelová chuť podpořená středním řízem.

Salzberg 12°

Tmavý ležák nefiltrovaný spodně kvašený (Schwarzbier).

Lahodný tmavý ležák vyrobený z českého, bavorského, karamelového a  praženého sladu. Sladové tělo je více prokvašené, díky čemuž postrádá  přebytečnou sladkost. Chmeleno je žateckou odrůdou Harmonie, která svým kořenitě chmelovým charakterem skvěle funguje s použitými speciálními slady.

Sezónní speciály 2019

Cejn 11°

Za studena chmelený poctivý ležák vyrobený z českého a bavorského   humnového sladu tradičním dekokčním postupem a chmelovařením s prověřenými odrůdami. Na studené chmelení byla použita žatecká odrůda chmele Kazbek, která mu dodává charakteristickou chuť citrusů  připomínající svrchně kvašená piva. V porovnání se svrchně kvašenými pivy však obsahuje méně ovocných tónů, jsou tak zvýrazněny vynikající  chuťové vlastnosti chmele

Kazbek. Plné tělo doprovází úměrná hořkost  a bohatá chmelová chuť. To vše je podpořeno středním
řízem.

Hopfenweizen 11°

Osvěžující velmi dobře pitelné pivo vysokého řízu vyrobené z vídeňského a pšeničného sladu a originálních svrchních bavorských kvasnic, které pivu dodávají věží tóny připomínající hřebíček a vyzrálé banány. Květinovou a citrusovou vůni pak obstarávají americké odrůdy chmele Citra a Amarillo, kterými je pšeničné pivo za studena chmelené.

Pale Ale 11°

Lehké světlé svrchně kvašené pivo typu ale podle originálního amerického receptu. Díky příjemnému ovocnému až květinovému aroma s nádechem citrusů a umírněné hořkosti, které jsou výsledkem použití chmelů Saphir a Amarillo, je ideální k zahnání žízně v teplých dnech i pro běžné pití. Na poměry dané kategorie se tento pale ale vyznačuje též vyšším řízem a pěnivostí, což dále podporuje osvěžující charakter tohoto piva.

Restaurace Továrna, Wilsonova 689, 274 01 Slaný http://tovarnaslany.cz/