Byt ve starém domě s vysokými stropy a svislými okny působí sám o sobě stroze a studeně. Trudy s pomocí bílé barvy místnosti prosvětlila a aby je trochu zútulnila, sáhla po nábytku z různých druhů dřeva a na jedné straně obýváku ponechala odhalené zdivo.

Protože zde Trudy bydlí sama se svým bílým psíkem, může si dovolit sněhobílé potahy na sedačkách, doplněné polštářky ve stejné barvě. Jedna osoba v bytě hnedtak něco neušpiní; a když přece, všechno se dá snadno sundat a vyprat.

Chata na norském útesu
Chata na útesu: Skála v obýváku a všude kolem vzrostlé borovice

Co ale činí tento apartmán skutečně oslnivým, jsou pečlivě vybrané dekorace, které se nesou v duchu francouzského stylu. Najdeme tu obrazy, nádobí z vlastní keramické dílny, zrcadla v jejich původních rámech i křišťálové lampičky. Každý vystavený předmět má pro návrhářku specifický význam.

Bílý apartmán v MontrealuZdroj: Youtube

"Když bydlíte v menším bytě, trávíte hodně času v každé místnosti. Osobně hodně pobývám v ložnici, dlouhé hodiny strávím v pracovně, a tak je pro mě důležité, abych měla pořád na očích všechny ty krásné věci, které pro mě něco znamenají. Je to mnohem lepší, než je schovávat někde na půdě," vysvětluje Trudy.

Přes všechny dekorace rozmanitého charakteru byt nepůsobí přehnaně okázalým dojmem a není ani přeplácaný; stále v sobě zachovává skandinávskou čistotu i francouzskou eleganci a zároveň odráží osobnost své majitelky.

Pánský byt v Lublani
Návštěva interiéru: Byt pro čerstvě rozvedeného muže