Počet klientů banky se ke konci roku 2014 meziročně zvýšil o 49 procent na 318.000. Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů vzrostl o čtvrtinu na 54,7 miliardy Kč. Celkový objem úvěrů v portfoliu Air Bank se zvýšil o osm procent na 25,1 miliardy Kč.

"V loňském roce se nám nadále dařilo zvyšovat výnosy banky mnohem rychlejším tempem, než rostly provozní náklady. Vůbec nejrychleji rostly výnosy ze spotřebitelských úvěrů, které jsme spustili teprve před dvěma lety," uvedl finanční ředitel Air Bank Pavel Pfauser.

Konsolidované provozní výnosy Air Bank se meziročně zvýšily o 49 procent na 3,4 miliardy korun. Konsolidované správní a režijní náklady meziročně narostly o 11 procent na 1,2 miliardy korun a celkové konsolidované provozní náklady o 27 procent na tři miliardy korun.

Celková bilanční suma Air Bank vzrostla ke konci roku 2014 meziročně o 21 procent na 63 miliard korun. Vlastní kapitál se zvýšil o 19 procent na 4,7 miliardy Kč.

Nové menší banky začaly na tuzemském trhu poskytovat služby v průběhu roku 2011. Vedle Air Bank to jsou internetová Zuno Bank, která zahájila činnost v červenci 2011, a Equa Bank, jež vznikla v červnu 2011 z Banco Popolare. Lákají klienty především na vedení účtu zdarma, lepší služby, transparentnost a výhodné úročení spořicích účtů. Přecházejí k nim hlavně klienti velkých bank.

Air Bank získala bankovní licenci České národní banky na konci května 2011. PPF Group N.V., do které banka patří, je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním akcionářem PPF je nejbohatší Čech Petr Kellner.