Facebook ve čtvrtek po uzavření trhu oznámil, že jeho příjmy vzrostly o 32 procent, více než se čekalo, a zvýšil počet uživatelů. Investory však výsledky nenadchly. Tempo růstu zpomalilo proti počátku roku i z loňskému roku. To je pro nově obchodovanou firmu na trhu důvod k obavám. Investoři jsou ochotni hodnotit firmu vysoko, dokonce i když není zisková, ale pokud očekávají prudký růst příjmů.

Analytik firmy Baird's Colin Sebastian rovněž poznamenal, že firma utrácí více za technologie a nové zaměstnance, což zvyšuje výdaje. Není však příliš znepokojen a ponechal akciím firmy hodnocení "outperform", tedy lepší výkon než celý trh, protože příjmy z reklamy byly vyšší, než se čekalo, a firma zlepšila schopnost vydělávat na uživatelích, kteří se připojí na Facebook z aplikací pro mobilní telefony nebo tablety.

Počet aktivních uživatelů Facebooku stoupl meziročně o 29 procent na 955 milionů, avšak převážně díky mobilům a uživatelům v rozvíjejících se zemích.

Analytici také upozorňují, že akcie mohou být nestabilní, protože Facebook neposkytl investorům a finančním analytikům výhled na zbytek roku. Firma vykázala za duben až červen ztrátu 157 milionů USD, avšak převážně kvůli mimořádným nákladům spojeným se vstupem na burzu. Po úpravě o mimořádné položky byl zisk v souladu s očekáváním analytiků.

Facebook rovněž uvedl, že jeho příjmy z reklamy stouply o 28 procent a na celkových příjmech se podílely 84 procenty. Firma však neuvedla, jaká část byla z mobilní reklamy, napsala agentura AP.