Mladá Boleslav - Škoda Auto v těchto dnech dodává do autosalonů první kousky své Octavie s přízviskem Scout.

Ta vychází z modelu Octavia Combi 4x4. Půjde tedy o typ s náhonem na všechna čtyři kola. Za tohoto "svalovce" si ale budou muset zájemci připlatit.

Základní verze s benzínovým motorem je přijde na 734 900 korun, verze s přeplňovaným vznětovým motorem bude začínat na 780 900 korunách.

Podle zástupců automobilky by první předváděcí vozy měly být u dealerů k dispozici v nejbližších dnech a Škoda je připravena přijímat první objednávky.

Scout se bude od Combi 4x4 lišit především novým designem. K charakteristickým prvkům patří zejména nový přední a zadní nárazník, tmavě šedé boční ochranné lišty, ochranné lemy blatníků a nástavce prahů s ozdobnými lištami a nápisy "Scout".

Vůz je standardně vybaven podélným střešním nosičem, mlhovými světlomety integrovanými v předním nárazníku nebo sedmnáctipalcovými koly z lehkých slitin, která mají vůz chránit při jízdě v terénu.

Fabie oblíbenější

Před měsícem představila mladoboleslavská automobilka svoji další novinku, Škodu Fabii s novým designem. Fabie by měla být k dostání již za 250 tisíc korun. Tím se velmi přiblíží svým konkurentům, jakými jsou například Renault Clio či Opel Corsa, které stojí v základní výbavě přibližně stejně.

Fabia je v Česku nejprodávanějším modelem mezi novými vozy. Letos jich výrobce chce v tuzemsku prodat až 34 tisíc kusů.

Škoda Auto je největším českým exportérem a patří i k největším zaměstnavatelům v České republice. Stoprocentním vlastníkem mladoboleslavské automobilky je německý koncern Volkswagen.

Scout by měl zvládnout i složitější terén

Jeho předností má být moderní design a výrazné prvky

Scout vychází z předchozí Škody Octavia Combi 4x4