Kotlicki vede v PKN Orlen odbor integrace se společností Unipetrol, která přešel pod křídla polské firmy v roce 2005. Na včerejším zasedání dozorčí rady Unipetrolu se Kotlicki stal i členem představenstva.

Díky jeho působení v roli šéfa integrace tak byla volba dozorčí rady logická. "Pan Kotlicki rozhodně není žádným nováčkem. Už dlouho se touto problematikou zabývá, což by měl být jeho největší přínos," sdělila Aktuálně.cz tisková mluvčí Unipetrolu Michaela Lagronová.

Klíčová restrukturalizace

Před nástupem do petrochemického gigantu PKN Orlen pracoval víc než dvanáct let v oblasti podnikatelského poradenství. Za tuto dobu řešil otázky systémového uspořádání ve víc než dvaceti firmách. V polské společnosti působí od roku 2002.

"Jsem rád, že budu moci vést projekt transformace skupiny, protože mám velké zkušenosti s procesy restrukturalizace společností," hovoří o své úloze Kotlicki.

Je si vědom toho, že právě restrukturalizace je pro vzniklou skupinu klíčová. "V tuto chvíli je to jeden z nejdůležitějších úkolů, který musí skupina Unipetrol zvládnout, aby byla efektivní společností," říká Kotlicki.

Unipetrol včera také řešil změny v dozorčí radě. Namísto Pavla Szymanského, který ze společnosti odchází, nastoupil Robert Bednarski. Ten od srpna 2007 zastává funkci ředitele pro organizaci a integraci.

Členem dozorčí rady společnosti Unipetrol se stal na dobu do příštího zasedaní valné hromady společnosti Unipetrol.