Finanční divize Alibaby hodlá do projektu investovat jednu miliardu jüanů (zhruba 3,8 miliardy Kč). Peníze mají podpořit čerstvé absolventy škol, kteří se vrátí z velkých měst na venkov a tam budou podnikat v internetovém prodeji.

Elektronický obchod čínské vedení výrazně podporuje a tento fenomén se nyní velmi rychle šíří po venkově. Čínský premiér Li Kche-čchiang zahrnul rozvoj internetového prodeje minulý týden do svého projevu na výročním zasedání čínského parlamentu.

Ve vesnicích po celé Číně se nyní zakládají stanice, které pomáhají s obchodováním po internetu těm, kteří postrádají nezbytné dovednosti. Vesničané si v nich mohou objednávat a vyzvedávat zboží. Počet těchto center dosáhl 780 a Peking plánuje, že do roku 2019 jich vznikne 100.000, uvedla Nová Čína. Projekt má stát deset miliard jüanů.

Internetový prodej na čínském venkově nyní roste dvojnásob rychleji než ve městech. Lidé na venkově se na celkovém obratu internetového obchodu loni podíleli téměř třetinou, uvedla agentura Reuters.