Avia Prime zastřešuje dvě opravárenské firmy, polskou Linetech a slovinskou Adria Airways Technika. Pro Avia Prime pracuje asi 700 lidí. Hlavní základnu má na letišti Jasionka u polského Rzeszowa. Hangáry má ale také v Katovicích a ve slovinské Lublani.

Firma servisuje letadla značek Airbus, Boeing, Embraer, Bombardier, ATR a pro sedmdesát aerolinek převážně z Evropy. Mezi zákazníky patří také aerolinie větších společností jako Lufthansa, Swiss, British Airways, EasyJet, Wizz Air nebo český Travel Service.

Jakub Sladký z Uherského Hradiště se stal novou tváří dětských výrobků přední české potravinářské společnosti Hamé. Jeho šibalský úsměv zdobí kečup Otmánek a okurky Znojmia.
Dětská tvář Hamé bude prý jednou lepší než Ovečkin

„V této investici vidíme velký potenciál. Letecký průmysl se dynamicky vyvíjí a v současnosti přichází nová generace letadel. Obě společnosti, Linetech i Adria, jsou velmi dobře připravené na tento vývoj a modernizaci se skvěle vyškolenými týmy a moderním zařízením,“ uvedl zakladatel a spolumajitel fondu Hartenberg Jozef Janov.

Cenu transakce fond nezveřejnil, podle Hospodářských novin odvolávajících se na svůj zdroj se odhaduje na necelou miliardu korun.

V únoru letošního roku vložil tehdejší vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš akcie svých firem Agrofert a SynBiol kvůli zákonu o střetu zájmů do svěřeneckých fondů. Pod SynBiol spadá právě i fond Hartenberg.

Emirates nabízí ve své první prémiové třídě absolutní soukromí.
Prvotřídní luxus. Emirates představily kabinky inspirované auty Mercedes