Oba servery tento týden zveřejnily srovnání nákladů na vedení bankovního účtu pro průměrného klienta. Tentokrát se zaměřily na klienty, kteří výhradně využívají internetové služby.

„Nový výpočet pro ty, kdo používají pouze elektronické bankovnictví a elektronickou poštu, sice měsíční náklady za účet výrazně snížil, pořadí se ovšem příliš nezměnilo,“ informoval redakci Deníku provozovatel serveru bankovnipoplat­ky.com a bankovní expert Patrik Nacher.

Pomyslnou zlatou medaili si opět odnesla mBank, u které internetové bankovnictví nestojí ani korunu. Stříbro si může nárokovat Raiffeisenbank, ovšem jen v tom případě, že si klient vybere eKonto – prémium a každý měsíc si na něj posílá nejméně pětadvacet tisíc korun.

Z velkých a zavedených bank se nejlépe umístila Poštovní spořitelna, u které vyjde měsíční vedení účtu za použití internetových služeb na 74 korun. Na dalších místech skončily ČSOB, UniCredit Bank či BAWAG Bank CZ. Komerční banka a Česká spořitelna obsadily desátou a jedenáctou příčku ze třinácti srovnávaných bankovních domů.