Platformy, které fungují podobně, se v posledních letech osvědčily ve Spojených státech či západní Evropě, kde se staly vítanou a důvěryhodnou možností, jak zhodnotit volné finance. A jak platforma funguje? Jednoduše: část pohledávky investora, která zohledňuje výši jeho investice, je postoupena přímo na něj. Správu pohledávky pak vykonává poskytovatel půjčky, takže investor se o nic nemusí starat a čeká pouze na výnos. Ve chvíli, kdy poskytovatel dostane od dlužníka splátku, tak ji Bondster rozdělí mezi investory podle jejich podílu. Investor tak dostane část investice a podíl na úrocích. Ten je jeho výnosem. Investovat může každý a to již od sta korun. Horní hranicí investice je pak 50 tisíc korun do jedné půjčky.

Pobočka amerického řetězce Pizza Hut
Do Česka se vrací Pizza Hut. První pobočku otevře v Palladiu

„Investiční tržiště Bondster je šité na míru široké vrstvě investorů, kteří na něm můžou jednoduše a bez větších znalostí fungování finančního trhu dosáhnout velmi slušných výnosů. Věřím, že tak zajímavou investiční příležitost ocení jak investoři, tak i poskytovatelé půjček", vysvětluje Filip Čermák, Chief Operations Officer společnosti Bondster a dodává: „jsem přesvědčen, že se platforma Bondster stane předním hráčem na trhu online investic nejen u nás, ale i v Evropě".

Hypotéky, leasing i spotřebitelské úvěry

V případě investičního webu Bondster mají investoři jistotu, že investují do úvěrů s jasnou historií splácení, které nabízí prověřený poskytovatel. Tím je nyní společnost ACEMA Credit Czech a.s., která patří k nejvýznamnějším poskytovatelům zajištěných úvěrů na českém trhu. Počet poskytovatelů půjček brzy vzroste, Bondster při jejich výběru klade důraz na jejich spolehlivost. Investor si tak bude moci vybrat z různých typů půjček – například hypoték, leasingu či spotřebitelských úvěrů.

Ilustrační foto
Na pracovní stáže do Česka nejčastěji přijíždějí manažeři z ciziny

Důvěryhodná investice

Investice na platformě Bondster je bezpečná. Portál totiž nabízí především zajištěné půjčky, za které dlužník ručí například nemovitým nebo movitým majetkem. Investor tak má jistotu, že v případě, kdy dlužník nebude schopný splácet, existuje reálné zajištění úvěru. Kromě toho je zde pro investora i možnost garance zpětného odkupu. Ta mu zajišťuje vrácení zbývající nesplacené jistiny včetně nezaplacených úrokových sazeb v případě, že by dlužník pohledávku nesplácel. Tržiště navíc investorovi nabídne i možnost vystoupit jednou ročně z probíhající investice. Výhodou platformy je i její jednoduchost a plná online obsluha investorského účtu. Služba je zdarma a registrace je velmi rychlá.

Ilustrační foto
Chcete utajit, která firma vám patří? Jde to i bez anonymních akcií