Podle hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka je nárůst linek zásluha intenzivní komunikace a práce týmu, letiště a letecké společnosti. „Nepochybuji o tom, že i trasa do Berlína bude úspěšná, a to v obou směrech. Jihomoravský kraj i jeho okolí nabízejí nesčetně příležitostí na výlety i pro obchod, takže očekávám, že nová linka k nám přivede další tisíce návštěvníků. V rozšiřování nabídek pravidelných linek létajících na brněnské letiště budeme pokračovat,“ uvedl.

Nová brněnská koalice - zleva Oliver Pospíšil ČSSD, Petr Hladík KDU-ČSL, Markéta Vaňková ODS a Tomáš Koláčný Piráti.
Lety z Brna do Mnichova? Raději do Paříže či Bruselu, plánuje nová koalice

Spokojený je také předseda představenstva letiště Milan Kratina. „V případě Berlína jde o zcela novou trasu, která bude mít v Brně premiéru. Věřím, že naváže na úspěšnou linku do Bergama, která od prvního dne létá téměř plně obsazená. O létání z Brna a do Brna je evidentně velký zájem, což nám dává dobrou pozici pro jednání o možném otevření případných dalších tras,” sdělil.

Do německého hlavního města přepraví cestující společnost Ryanair, cesta bude trvat hodinu a deset minut. „Na oslavu nové linky nabízíme místa se slevou až 518 korun za zpáteční letenky pro lety z Brna od teď až do února 2019. Tato nabídka je dostupná do čtvrteční půlnoci,“ sdělila manažerka společnosti Olga Pawlonka. Letenky je možné zakoupit pouze na webu Ryanair.com.

Ilustrační foto.
Kolaps na železnici: Cesta rychlíky jedoucími z Prahy? Až dvouhodinová zpoždění