Michal Mička přebírá Pietro Filipi s tím, že se zároveň posouvá do pozice generáního ředitele a bude aktivně řídit veškeré dění ve společnosti. “Chceme posunout především kvalitu produktů a také technologie. Až upevníme postavení na českém trhu a vybudujeme kvalitní online zázemí, rádi bychom rozšířili naše zastoupení na zahraničních trzích,” říká Michal Mička, zakladatel společnosti C2H.

Nakupování v obchodním domě Kotva na náměstí Republiky v Praze.
Více stánků v obchoďácích. Začínající prodejci nabízejí originální nápady


Nový majitel se chce soustředit na proměnu Pietro Filipi v moderní a technologickou společnost připravenou reagovat na potřeby trhu nejen v offline, ale především v online světě. V plánu je i stabilizace prostředí uvnitř společnosti a investice do těch nejlepších lidí v oboru.

Zakladatel Pietro Filipi Petr Hendrych.Zdroj: ČTK
Petr Hendrych, zakladatel Pietro Filipi

Pietro Filipi své produkty nechává z 80 procent vyrábět v České republice a na Slovensku. Díky osobním vztahům a lokální produkci má proto lepší přehled nad procesem výroby. “My jsme se rozhodli jít cestou evoluce, ne revoluce. I z toho důvodu ve společnosti i nadále zůstává Petr Hendrych (zakladatel Pietro Filipi - pozn. red.), jehož zkušenosti pro nás budou velmi důležité,” dodává Michal Mička.

Ilustrační foto.
Inflace v říjnu vystoupila na nové pětileté maximum. Hlavně kvůli potravinám