Potraviny a nealkoholické nápoje jsou nejdražší v Dánsku, Rakousku a Finsku. Naopak nejlevnější jsou potraviny v Polsku, za ním následují Rumunsko a Bulharsko.

Do Česka je podle zprávy dobré zamířit za nákupem alkoholu a tabáku, které jsou třetí nejlevnější v EU, stejně je na tom i Rumunsko. Levnější je alkohol a tabák už jen v Maďarsku a Bulharsku. Naopak nejdražší jsou tyto položky v Irsku, Británii a Finsku. Zatímco v Irsku ceny alkoholu a tabáku činí 170 procent průměru EU, v Česku je to 72 procent.

Eurostat upozornil, že velký rozdíl v cenách je způsoben hlavně rozdíly ve zdanění těchto produktů v rámci jednotlivých členských zemí.

Nejnižší cenové odchylky mezi jednotlivými členskými zeměmi zaznamenal Eurostat u cen oděvů a spotřební elektroniky. Oděvy jsou nejlevnější v Maďarsku se 70 procenty průměru a nejdražší ve Švédsku se 121 procenty průměru. Nejlevnější spotřební elektronika je v Česku, které se s 85 procenty průměru o tuto příčku dělí s Polskem. Naopak nejdražší je elektronika na Maltě kde ceny činí 116 procent průměru EU.

Nejdražší auta kupují Dánové, Holanďané a Portugalci. Nejlevnější auta pak má Česká republika, za ní je Polsko a Bulharsko. Ceny v hotelech a restauracích jsou nejvyšší v Dánsku a nejnižší v Bulharsku.