Čína se v prvních šesti měsících roku zaměřovala na rozdělení celkového cíle napříč čínským územím, řekl Feng, který je považován za architekta plánů na omezení nadměrných kapacit ve výrobě uhlí a oceli. Své návrhy na snížení kapacit už vládě předložilo 28 provincií a regionů.

Podle vládních čísel zveřejněných dříve v tomto roce činí celková kapacita v čínském ocelářském průmyslu 1,13 miliardy tun. Loňská produkce přitom dosáhla 804 milionů tun. Do zahraničí země podle starších dat loni vyvezla rekordních 112 milionů tun, což odpovídá produkci v celé Severní Americe.

Čína původně plánovala snížit celkové kapacity v ocelářství do roku 2020 o 100 milionů až 150 milionů tun. Podle Fenga bude celkově snížení během příštích pěti let dosahovat odhadem 140 milionů tun.

Evropští oceláři viní Čínu z prodeje za dumpingové ceny. V únoru varovali, že možné přidělení statusu tržní ekonomiky Číně by pro evropský ocelářský průmysl znamenalo existenční hrozbu. Obvinění z prodeje za dumpingové ceny na vývozních trzích Peking odmítá.