České aerolinie (ČSA) během svátků vypraví mezi Českem a Ruskou federací nad rámec letového řádu dalších 71 mimořádných zpátečních letů. První z nich se uskuteční ve středu 28. prosince, poslední ve čtvrtek 12. ledna. Novinářům to oznámila mluvčí aerolinií Hana Hejsková. Směřovat budou do Moskvy, Rostova na Donu, Samary, Petrohradu a Jekatěrinburgu.

"Nejvíce doplňkových zpátečních letů bude směřovat do nebo z Moskvy, České aerolinie jich vypraví celkem 47 nad rámec platného zimního letového řádu. Po sedmi zpátečních spojích poletí do nebo z Rostova na Donu a Samary, šest do Jekatěrinburgu a čtyři doplňkové frekvence do Petrohradu," uvedly aerolinie v tiskové zprávě. Dopravce tím prý reaguje na zvýšený zájem o cestování v době tradičních novoročních svátků a pravoslavných Vánoc.

Podle Hejskové vypraví ČSA v poslední den letošního roku celkem 63 pravidelných letů, včetně šesti mimořádných spojů. Provoz se nezastaví ani u charterového dopravce Holidays Czech Airlines, který během novoročních svátků bude pro tuzemské cestovní kanceláře zajišťovat lety z Prahy do Egypta a Řecka. Na oslavy nového roku do Česka bude naopak přivážet turisty z Atén, Soluně, Madridu a Valencie.

ČSA zajišťují se svými partnery pravidelná spojení do 87 destinací v 49 zemích světa. Loni firma snížila provozní ztrátu na 324 milionů korun z předchozích 3,5 miliardy Kč. Letos vedení společnosti čeká provozní ztrátu mezi 100 až 300 miliony korun.