Větší počet letů plánuje dopravce na linkách z Prahy do ruského Permu a Petrohradu nebo z Karlových Varů do Moskvy. Zároveň na zimu ohlásil rozšíření spolupráce s tuzemským soukromým dopravcem Travel Service, se kterým si chce vzájemně prodávat letenky na lety obou společností na pravidelných linkách do Říma, Barcelony a Tel Avivu.

ČSA budou rovněž prodávat větší počet spojů operovaných korejskou společností Korean Air, která v českém národním dopravci drží menšinový podíl. Prostřednictvím českého dopravce půjde nově koupit letenky do filipínské Manily, Cebu, na thajský Phuket, do Hongkongu nebo Šanghaje s přestupem v Soulu, kam ČSA i Korean Air létají z Prahy.

ČSA v současnosti provozují flotilu 24 letadel včetně osmi vrtulových letounů určených pro kratší vzdálenosti. Část flotily budou přes zimu pronajímat dalším dopravcům. Jeden letoun Airbus bude létat pro společnost airBaltic na pravidelné lince z Rigy do Abú Zabí a druhý bude na svých linkách provozovat Travel Service.

Zimní řád vstoupí v platnost v neděli 27.10. a bude platit do konce příštího března. ČSA v roce 2011 prodělaly 241 milionů korun před zdaněním. Rok předtím vykázaly hrubý zisk 76 milionů korun, v němž ale byly započteny tržby z prodeje dlouhodobého majetku za téměř 2,7 miliardy korun. V březnu letošního roku rozhodl kabinet Petra Nečase o prodeji 44procentního podílu v ČSA Korean Air za zhruba 68,3 milionu korun.