TS Plzeň se stala vítězem dlouho trvajícího výběrového řízení, v němž splnila ty nejnáročnější požadavky. Prokázala požadované technické znalosti, předala nabídku na velmi vysoké technické úrovni v souladu s požadavky zákazníka a zároveň představila zkušený technický a obchodní tým pro hladkou realizaci projektu.

„Jsme hrdí na to, že TS Plzeň, která je součástí skupiny CEFC, uspěla ve výběrovém řízení v konkurenci německých a italských firem, které jsou významnými hráči v oboru válcoven. Získání takto prestižní zakázky svědčí o kvalitě a unikátních schopnostech technických řešení, které je společnost schopna navrhnout a vyrobit,” uvedla Marcela Hrdá, předsedkyně představenstva TS Plzeň a výkonná viceprezidentka CEFC Group (Europe) Company.

Válcovací zařízení typu DUO bude dodáno pro závod AREVA Zirkonium ve francouzském Rugles. Termín dokončení projektu na klíč včetně zprovoznění linky je v listopadu 2019. Kompaktní a robustní válcovací trať umožní válcování plátů a ploštin s š̌irokou řadou tlouštěk a bude mít celkovou válcovací sílu až 1500 tun.

Do Chlumětína se sjela více než stovka různých strojů.
Babety o víkendu obsadily silnice Novoměstska

Získání tak významné zakázky, které má výjimečný charakter a je připravována na míru, je oceněním zkušeností a špičkové strojírenské práce TS Plzeň. Pro TS Plzeň představuje zisk této zakázky i významné posílení výrobní náplně společnosti. Tímto projektem se navíc otevírá cesta pro těsnější spolupráci a dodávky pro francouzský energetický gigant EdF.

„Získáním této zakázky koncern EdF schválil společnost TS Plzeň na řádný dodavatelský list celého koncernu. Máme tedy šanci dodávat pro společnosti EdF další lisy, válcovny i speciální zakázky v oboru těžkého strojírenství,“ sdělil Vlastimil Rous, obchodní ředitel TS Plzeň.

Pro TS Plzeň hovoří také pozitivní zkušenosti z minulých projektů, kdy ve Francii již úspěšně realizovala projekty pro společnosti Areva, Alsthom, Faiveley či Paturle Aciers – Constellium.

Při tradičním Retrodnu se ve Svratce bavili už podeváté. Foto: Deník/Lenka Mašová
Ve Svratce při návratu do let minulých ožili slavní filmoví hrdinové

TS Plzeň
TS Plzeň (dříve ŠKODA TS) jako dceřiná firma společnosti ŽĎAS ve skupině CEFC zajišťuje již více než 150 let konstrukci a výrobu různých strojů a zařízení. Pro své zákazníky zajišťuje kompletní servis činností od konzultací a úvodních studií až po zpracování konstrukční dokumentace, výrobu, dodávky, montáže a uvedení zařízení do provozu. Společnost vyrábí vulkanizační lisy, hydraulické lisy, zařízení válcoven, zařízení pro třtinové cukrovary, divadelní a jevištní techniku a zajišťuje rovněž výrobu středních a těžkých strojírenských zařízení podle požadavků či dokumentace zákazníků. Konstrukční a projekční kanceláře společnosti jsou vybaveny nejmodernějšími CAD systémy, výrobní proces je zajišťován pomocí automatického systému řízení výroby. Pružnost a maximální vstřícnost při zajišťování potřeb a požadavků zákazníků jsou typické znaky práce společnosti TS Plzeň.

ŽĎASAkciová společnost ŽĎAS, člen skupiny CEFC, zahájila svoji výrobu před 65 více než lety. Firma má bezmála 2250 zaměstnanců a roční obrat za rok 2016 činil 90 887 tis. euro. Dceřinou společností ŽĎAS je TS Plzeň, společnost má také majoritní podíl ve firmě ŽĎAS SGS GmbH se sídlem v Německu. Výrobní program je zaměřen na tvářecí stroje, zařízení pro volné kování, zařízení na zpracování šrotu, hydraulické lisy, zařízení na zpracování válcovaných výrobků, zařízení pro rovnání materiálu, inspekční a rovnací linky pro úpravu tyčí a kusové dodávky pro válcovny, dále výrobu odlitků od 200 do 40 000 kg, výkovků od 20 do 9 000 kg, ingotů od 500 do 12 000 kg a modelů, a lisovacích nástrojů především z oblasti automobilového průmyslu. Výroba probíhá ve vlastních výrobních halách se strojním vybavením k provádění těžkého i lehkého obrábění, montáže a testování jednotlivých výrobků. Moderní základna projekce a vývoje společně s mezinárodními certifikacemi jsou zárukou kvality a spolehlivosti. 

CEFCSpolečnost CEFC China Energy Company Limited je největší soukromou společností v Šanghaji a sedmou největší privátní firmou v Číně. Působí především v oblasti financí, energetiky a průmyslu. V prestižním žebříčku největších společností světa Fortune Global 500 za rok 2016 patří CEFC 229. pozice. Společnost si vybrala jako hlavní sídlo pro řízení svých evropských aktivit Českou republiku. V ČR je již vlastníkem společnosti ŽĎAS, skupiny Pivovary Lobkowicz Group, vstoupila do skupiny J&T Finance Group, dále je spolumajitelem společností Travel Service, Médea Group a Empresa Media. Investovala také do cestovní agentury Invia. CEFC vlastní hotely Mandarin Oriental Prague a Le Palais Art Hotel Prague, komplex pražského Florentina či budovu bývalé Živnobanky v centru Prahy. Společnost je vlastníkem fotbalového klubu SK Slavia Praha.