Deníku se svěřil jeden ze současných pracovníků firmy.

„Vedení nás posílá na dvě dvanáctihodinové směny s tím, že je nebudeme mít proplacené jako přesčas, ale jako napracování,“ stěžuje si dělník ve výrobě firmy Delphi Packard. Podle jeho slov společnost přistoupila k takovému kroku i přesto, že výroba nejede ve zkráceném režimu. Někteří pracovníci ze strachu z případné ztráty zaměstnání na postup společnosti přistoupili, malá část však odmítla.

Zákoník práce umožňuje zaměstnavateli nařídit pracovníkům osm hodin přesčasové práce v týdnu. „Za práci přesčas je ale povinen uhradit mzdu za vykonanou práci a příplatek za přesčas nejméně ve výši dvacet pět procent průměrného výdělku,“ vysvětluje Milan Šubrt, předseda Asociace samostatných odborů Libereckého kraje.

V kolektivní smlouvě uzavřené mezi vedením Delphi Packard a jeho zaměstnanci se firma zavazuje proplácet přesčasové hodiny ve výši padesáti procent průměrné mzdy.

Se záměrem managementu neproplácet přesčasy podle ujednání v kolektivní smlouvě nesouhlasí ani Ladislav Bělohlav, předseda ZV odborové organizace Delphi Packard, který se proto obrátil na vedení společnosti. „Obával jsem se, aby se pracovníci, kteří odmítli chodit na přesčasy hrazené tímto způsobem, neocitli na černé listině, pokud by například došlo opět k propouštění,“ říká Bělohlav a dodává: „Dostalo se mi ujištění, že zaměstnanci, kteří tuto formu proplácení neakceptovali, nebudou v budoucnu nijak postiženi.“

Na základě paragrafu 114 Zákoníku práce je zaměstnavatel povinen zaplatit zaměstnanci práci přesčas v daném měsíci, kdy byl odpracován. Zaměstnavatel se s podřízenými může dohodnout, že si přesčasové hodiny vybere formou náhradního volna. „Pokud taková dohoda není, musí být přesčasové hodiny v daném měsíci proplaceny. Zaměstnavatel nemůže zaměstnance nutit k vybrání náhradního volna místo proplacení,“ zdůrazňuje Milan Šubrt, předseda Asociace samostatných odborů Libereckého kraje.

Praxe je ale taková, že podniky zavádějí takzvané banky, kam se pracovníkům převádějí odpracované přesčasové hodiny. V případě, že firma ohlásí zkrácený pracovní týden, vybere z banky napracované hodiny a ty jsou posléze uhrazeny pouze jako normální pracovní doba