„Důvodem je zejména vývoj inflace a inflační očekávání na další období a z externích nákladů pak především nárůst ceny leteckého paliva, který má zásadní dopad do našich nákladů. Vzhledem k tomu, že i ostatní firmy ve všech odvětvích také pociťují tlak zvyšujících se nákladů, domníváme se, že jde o krok logický a že je v souladu s vývojem na trhu,“ uvedl obchodní ředitel DHL Express Luděk Drnec.

Společnost upravuje ceny každoročně vždy k 1. lednu. V každé zemi, ve které je společnost DHL Express aktivní, jsou ceny ovlivněny místními tržními podmínkami a náklady. „Jelikož tyto náklady se vyvíjejí různě v různých částech světa, upravuje společnost každoročně své ceny v každé zemi jinak. Aktuální ceník s upravenými cenami platnými pro DHL Express ČR klientům představíme 1. prosince,“ dodala mluvčí Pavla Křapová.

DHL je globální firma poskytující přepravní a logistické služby. Patří do skupiny Deutsche Post DHL. Má pobočky ve 220 zemích a zaměstnává 275.000 lidí. V Česku jí patří kurýrní služba PPL.