Sociální síť prý čeká na to, až od irské centrální banky získá povolení pro novou službu, která jejím uživatelům umožní ukládat peníze na Facebooku a používat je k úhradě plateb a jejich převodu ostatním. Od získání povolení ji prý dělí několik týdnů.

Facebook také prý jednal o možném partnerství s nejméně třemi mladými londýnskými firmami, které poskytují služby pro mezinárodní převod peněžních částek přes internet a z chytrých telefonů.

Podle agentury Reuters se očekává, že v příštích několika letech dojde k prudkému rozšíření mobilních plateb. Telefonní společnosti, obchodníci a banky se mezitím snaží získat na tomto poli díl pro sebe.

Americká internetová společnost Google, konkurent Facebooku, loni například umožnila uživatelům posílat peníze jako přílohu elektronické pošty. Šéf předního amerického výrobce elektroniky Apple Tim Cook v lednu prohlásil, že zájem společnosti o mobilní platby byl důvodem k tomu, že společnost do svého nejnovějšího chytrého telefonu, představeného loni na podzim, zabudovala čtečku otisků prstů.