Vlaky mezi Francií a Británií se odpoledne v obou směrech zastavily, neboť na trať pronikli stávkující námořníci, kteří na kolejích zapálili pneumatiky. "Byli jsme vyrozuměni, že demonstranti se dostali na koleje, což znamená, že Eurotunnel je z bezpečnostních důvodů dočasně uzavřen," uvedla společnost v prohlášení, z něhož citovala agentura AFP.

"Očekáváme, že řádný provoz se rozběhne zítra," uvedl v dalším prohlášení Eurotunnel. Vlaky Eurostar, které v podmořském tunelu jezdí, tak po celý zbytek dneška nebudou La Manche překonávat. Stávkující na trať podle DPA pronikli přes terminál.

Již dříve se asi stovce protestujících podařilo s pomocí hořících pneumatik zablokovat hlavní cestu k podmořskému tunelu. Protestující dav způsobil u příjezdové cesty k terminálu dopravní zácpu.

Podle mluvčího Eurotunnelu se očekává, že stávka bude trvat do 20:00 SELČ. Do té doby bude zřejmě zablokovaná i trajektová doprava.
Vzniklých dopravních problémů se podle médií pokoušejí využít uprchlíci, kteří se snaží dostat do kamionů směřujících do Británie. K ostraze kamionů, které byly nuceny zastavit, proto byla povolána policie.