Lidé tu najdou vedle několika desítek menších obchůdků také, na rozloze 2,5 tisíce čtverečních metrů, prodejnu spotřební elektroniky Electro World, která je podle jejích manažerů vůbec největší prodejnou elektra v severních Čechách.

„S developerem jsme se dohodli, že Géčko bude stát tak, aby nezastiňovalo Globus, a aby jej ani neodsouvalo někam do pozadí nákupní zóny,“ uvedl mluvčí společnosti Globus Boris Malý s tím, že jak Globus, tak i Géčko mají podobnou obchodní strategii – oslovovat rodiny s dětmi. Každý člen domácnosti by zde měl najít sortiment, který jej zajímá.

Areál se bude dál rozrůstat

Podle developerské společnosti Reflecta Development je už nyní obsazeno asi 87 procent prodejní plochy. Areál by se přitom měl ještě dále rozrůstat.

„Liberec je teprve druhým městem v republice, kde jsme nákupní centrum Géčko postavili. První byly teď nedávno České Budějovice,“ řekl ředitel developerské společnosti Jakub Sklenka.

„Ne všechny menší obchůdky se ale otevřou teď. Některé se ještě nestihly vybavit, takže jim to pár dní potrvá,“ dodal.

Electro World po Ústí už i v Liberci

Společnost Elektro World, která vstoupila na český trh před pěti lety, sází na co nejširší nabídku zboží. Proto je prodejna v Liberci vybudována jako největší v severních Čechách.

V pořadí bude už šestnáctým obchodem této společnosti v České republice.

Před Libercem otevřel Electro World prodejnu už v Ústí nad Labem. Působí rovněž v Maďarsku a Polsku a letos společnost pronikla i do Řecka a Turecka.

„Zákazníky se snažíme získávat širokou škálou doplňků, které ostatní prodejny elektra obvykle nemají. Mezi nimi nabízíme také například pojištění produktu proti smůle nebo nešikovnosti zákazníka. V našich prodejnách najdou lidé i PC Kliniku, poradenské centrum, které vyřeší i drobné problémy zákazníka s počítačem,“ zdůraznil za Electro World Roman Souček.

Dosavadních 1 400 parkovacích míst by mělo nakupujícím stačit.