Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hospodští: Sehnat číšníka či servírku v Ostravě? Skoro nemožné

Hledám číšníka či servírku. Cedulku s tímto nápisem můžete objevit na oknech několika ostravských restaurací. 

13.2.2018
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Jaroslav Sýbek

„Už to tam mám vylepené tři měsíce. Neozval se ani jeden zájemce,“ říká Oldřich Jandač, provozovatel Restaurantu 2 Promile v centru Ostravy. Číšníka nebo servírku hledají i v některých dalších ostravských restauracích.

Číšníka nebo servírku hledají i v některých dalších ostravských restauracích.

„Nedostatek tohoto personálu souvisí podle mého mínění s tím, že mladým lidem se do tohoto oboru moc nechce. Kdysi je vychovávaly učňovské školy. Dnes ale na učiliště nebo střední školy se zaměřením na gastronomii či cestovní ruch nastupují především studenti, kterým se nepodařilo dostat na prestižnější střední školy či gymnázia. Každý druhý chce být manažer, sedět u počítače a dostat k dispozici služební auto. Dělat rukama, to se až na výjimky mladým moc nechce,“ vysvětlil provozovatel restaurace v centru města, který si nepřál uvést své jméno ani název podniku.

S jeho slovy souhlasí i Oldřich Jandač.

„Mladí chtějí dělat v oborech IT, že by měli pracovat rukama, to pro ně lákadlo až na výjimky rozhodně není. A když už se někdo v tom našem oboru vyučí a je šikovný a chce jej dělat, rozhodne se vyzkoušet štěstí a otevře si vlastní restauraci. Takže další důvod, proč je v Ostravě a okolí nedostatek číšníků a servírek, je i to, že těch restaurací je tu opravdu moc,“ pokračuje Oldřich Jandač.

Šéf UNIHOSTU ((Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách ČR) Zdeněk Blinka míní, že dobrý kuchař a kvalitní, ochotný a šikovný číšník či servírka z velké části rozhodují o úspěchu restaurace.

„Ta náplň práce číšníka či servírky přitom není vůbec lehká. Obnáší to často práci o sobotách, nedělích, svátcích, dlouhé směny. A za to obdrží výplatu na hranici minimální mzdy, někdy mírně vyšší. Další peníze může dostat jako prémie, třeba za výši obratu či podle jiného kritéria, které určí majitel zařízení,“ poznamenal šéf UNIHOSTU.

Proto také řada číšníků a servírek mění profese, případně se vydají za obživou do hlavního města, nebo ještě častěji do zahraničí.

Dá se srovnat práce číšníka za minulého režimu, a dnes? Šéf UNIHOSTU jednoznačně odpovídá, že to je nemožné.

„Dříve bylo restaurací méně a byly typizované. Rozdělení veškerých hostinských podniků do čtyř cenových skupin. V závislosti na cenové skupině byly striktně normovány ceny, gramáž jídel i způsob jejich přípravy. Kdysi si zašli havíři v Ostravě po práci na pivo, případně něco ostřejšího. A většinou ani moc neřešili, jak hospoda vypadá. Dnes se klade na to, jak vypadá interiér hospod, velký důraz. A nároky samozřejmě rostou i na personál. Za minulého režimu měli číšníci i servírky mzdy přiměřené tehdejším platům. Dnes se musí daleko více snažit a plnit přání hosta, a opravdu s ním musí jednat v rukavičkách. Kdo to nedokáže, tak neobstojí,“ doplnil Oldřich Blinka.

TRINGELTY?

Spropitné se podle oslovených provozovatelů restaurací v poslední době výrazně nenavyšuje. Pokud si někdo objedná nápoj a má platit 45 korun, tak zaokrouhlí na 50.

„Když má ale někdo útratu za 450, tak na pětistovku nezaokrouhlí skoro nikdo. To už by ta útrata musela být někde nad 480 korunami,“ přidává příklady šéf UNIHOSTU.

Podle hospodských bývají lidé na spropitné štědřejší koncem roku při různých předvánočních večírcích, naopak počátek nového roku bývá období, kdy se na spropitném naopak moc nepředají.

Chatu Jiřího na Šeráku zavřeli. Chyběl personál, vysvětluje šéfkaChata Jiřího na hoře Šeráku v Jeseníkách je zavřená. „Chybí nám personál. Provozujeme lyžařský areál, další čtyři restaurace a zaměstnáváme asi padesát lidí. Situaci jsme se snažili řešit a vybrali jsme si čtyři uchazeče z řad nezaměstnaných vedených na Úřadu práce v Jeseníku. Podepsali jsme s nimi dohodu na dobu určitou do konce března. Tři z nich po několika dnech odešli na nemocenskou. Jedna paní ta je šikovná a pracovitá zůstala. To ale zdaleka nestačí na to, abychom zajistili chod chaty, která je velmi náročná na provoz,“ vysvětlila Karla Kubíčková, šéfka areálu Bonera na Ramzovském sedle, a dodala: „Podle mě je to důsledek sociální politiky tohoto státu. Někteří lidé raději zůstanou doma na dávkách, než by šli pracovat. Někdo třeba tvrdí, že nechce na Ramzovské sedlo z Jeseníku dojíždět. Přitom to je dvanáct kilometrů.“

V případě chaty na Šeráku potřebovali provozovatelé spíše pomocné síly do kuchyně. „Zaměstnance hledáme obtížně ale i na jiná místa. Určitě to není práce jednoduchá. Dělá se o sobotách, nedělích i o svátcích. Vím to sama dobře, protože jsem na nohou od rána do večera. Zaskakuji tam, kde je to potřeba. Právě tyto měsíce jsou pro nás ale hodně důležité, máme hodně hostů, kteří si jezdí zalyžovat a na jarní prázdniny,“ doplnila Karla Kubíčková.

Kdy by mohla být chata Jiřího na Šeráku opět otevřena, si odhadnout netroufá. „Je to chata, která je náročná na provoz. Teď opravdu nemáme čas tuto situaci řešit. Musíme makat naplno, abychom zajistili chod dalších našich provozů,“ odpověděla šéfka areálu Bonera.

Autor: Břetislav Lapisz

13.2.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Informační technologie - Informační technologie Programátor 25 000 Kč

Vývojáři softwaru SW vývojář. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: MVP: Střední č.p. 57/7, Praha 6 - Veleslavín, Kontakt: Rohlové Markéta, tel.: 235094324, e-mail: rohlova@beko-plm.cz, Náplň práce:, · Integrace SW bloků vyvinutých v jazyce C do komplexních aplikací, · Používání a optimalizace různých stupňů integrace SW, · Vytváření SW dokumentace v kooperaci s projektovými vedoucími, · Poskytování nových release zákazníkům, · Úzká spolupráce se SW developery, Systémovými a SW architekty a testery, · Výhodou práce na processorech typu ARM, GPU ASICs, , Požadavky:, · SŠ / VŠ technického směru, · Zájem o automobilový průmysl, · C/C++, CMake, · Znalost AJ nebo NJ, · Ochotu učit se novým věcem, · Ochotu cestovat v rámci ČR i zahraničí, · Rychlá adaptace na nové prostředí, Nabízíme, o Práci pro renomované zákazníky, o Individuální finanční ohodnocení, o Odborný i pracovní růst (pravidelná školení, semináře), o Bonusy v závislosti na výkonu, o Služební vůz, flexipasy, stravenky, caffeteria, firemní akce, multisport karty, …., o Možnost služebního ubytování, o Práce v příjemném kolektivu, o Možnost home office. Pracoviště: B e k o engineering, spol. s r.o. 001, Střední, č.p. 57, 162 00 Praha 616. Informace: Rohlové Markéta, +420 235 094 324.

Informační technologie - Informační technologie Programátor 25 000 Kč

Vývojáři softwaru SW vývojář/Tester. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: MVP: Střední č.p. 57/7, Praha 6 - Veleslavín, Kontakt: Rohlové Markéta, tel.: 235094324, e-mail: rohlova@beko-plm.cz, Náplň práce:, · Testování zařízení v HILu, · Tvorba harmonogramů testů pro optimalizaci a analýzu chyb HW/SW, · Práce v oblasti elektroniky, elektrotechniky, elektromobility, · Komunikace s vývojovým oddělení, reporty chyb, · Podávání návrhů na zlepšení, · Komunikace se zákazníkem , Požadavky:, · SŠ / VŠ technického směru, · Zájem o automobilový průmysl, · Testovací praxe výhodou, · Matlab, Simulink, dSpace výhodou, · Znalost elektrotechniky, · Znalost AJ nebo NJ, · Rychlá adaptace na nové prostředí, · Ochotu učit se novým věcem, · Ochotu cestova v rámci ČR i zahraničí, , Nabízíme, o Práci pro renomované zákazníky, o Individuální finanční ohodnocení, o Odborný i pracovní růst (pravidelná školení, semináře), o Bonusy v závislosti na výkonu, o Služební vůz, flexipasy, stravenky, caffeteria, firemní akce, multisport karty, …., o Možnost služebního ubytování, o Práce v příjemném kolektivu, o Možnost home office. Pracoviště: B e k o engineering, spol. s r.o. 001, Střední, č.p. 57, 162 00 Praha 616. Informace: Rohlové Markéta, +420 235 094 324.

Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Specialista financí 180 Kč

Zprostředkovatelé finančních transakcí a finanční makléři Obchodní manažer - investiční specialista. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 180 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: První kontakt: telefonicky nebo e-mailem (životopisy zasílat na info@hysperiagroup.cz), , Společnost HYSPERIA GROUP, s.r.o. vyhlašuje výběrové řízení na pozici obchodního manažera. Naše společnost se zabývá energeticky soběstačnými domy, kde bude mít v rámci pozice obchodní manažer na starosti prodej RD na klíč, spolupráci s realitními makléři, vyjednávání developerských projektů a prodej firemních dluhopisů pro jejich realizaci, tedy financování. Zkušenosti s obchodem a obdobnou pozicí podmínkou! Požadujeme obchodního ducha, nadšení a ochotu pracovat, časovou flexibilitu, samostatnost., , Zaměstnanecké výhody: Firemní bonusy, motivační ohodnocení. Možnost služebního vozu, mobilního telefonu, notebooku., , Místo výkonu práce: HYSPERIA GROUP, s.r.o. 1. Máje 71, 664 84 Zastávka. Pracoviště: Hysperia group s.r.o. - 01, 1. máje, č.p. 71, 664 84 Zastávka u Brna. Informace: Petr Kutílek, +420 721 505 072.

Potravinářství - Potravinářství Potravinářský dělník 12 200 Kč

Výrobci a zpracovatelé potravin a příbuzní pracovníci VÝROBCI A ZPRACOVATELÉ POTRAVIN A PŘÍBUZNÍ PRACOVNÍCI. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč, mzda max. 15000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Místo výkonu práce: Živnostenská č.p. 858, 561 51 Letohrad, V případě zájmu kontaktujte telefonicky paní Lorencovou na č. 461 611 357 (8 - 16 h). Pracoviště: T&t - trade holding s.r.o. - provozovna letohrad, Živnostenská, č.p. 858, 561 51 Letohrad. Informace: Marie Lorencová, +420 461 611 357.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Spoření. Ilustrační foto.
11

Na dovolenou, důchod i koníčky. Většina Čechů si spoří

Princip fungování mezigenerační vesmírné lodi tzv. Bernalovy sféry popsal už v roce 1929 irský fyzik John Bernal.
6

Kolik je potřeba lidí, aby přežil lidský druh jako takový? Překvapivě málo

Vídeň, ráj gurmánů. Nabídněte si jedinečné druhy vína či arabské speciality

Obyvatelé Vídně jsou přímo posedlí kavárnami, zákusky a kávovými rituály. Podle pověsti tu kávová zrna zanechali v roce 1683 prchající Turci a o dva roky později již byla otevřena první kavárna. Kromě Café Sacher, Sperl či Jelinek se ovšem vyplatí navštívit i jiná, kulinářsky neobvyklá místa.

Propukla tenisová válka. Přijde Davis Cup o duši?

Když přišel na prahu 20. století student Dwight F. Davis (pozdější ministr války a generální guvernér Filipín) s nápadem uspořádat měření sil mezi americkými a britskými tenisty a z vlastní kapsy zaplatil blyštivou trofej pro vítěze, asi ho nenapadlo, jakou tradici právě založil.

Bývalé šéfce ERÚ Vitáskové hrozí trest kvůli jmenování Vesecké

Před Okresním soudem v Jihlavě dnes stanula bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) se sídlem v Jihlavě Alena Vitásková. Podle obžaloby je zodpovědná za škodu, která měla vzniknout státu neoprávněným jmenováním bývalé nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké do funkce místopředsedkyně úřadu v roce 2014.

Divočina na Trutnovsku. Sudí rozdal čtyři červené karty najednou

Regionální kopaná má za sebou úvodní mistrovský víkend nové sezony a hned na startu evidujeme jednu hodně pikantní záležitost. Udála se v okresním přeboru na Trutnovsku. V derby Vítězná vs. Hajnice (4:2) rozdal hlavní rozhodčí hostujícímu celku čtyři červené karty během jediného přerušení hry.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT