Proto i hráči, kterým jde opravdu jen o pobavení, bývají mylně označováni za gamblery a na veřejnosti svou zálibu raději nepřiznávají.

Právě oni se stali průkopníky přesunu zábavy z heren a hospod do domácího prostředí. U počítače, notebooku nebo displeje chytrého mobilu si užívá stále vyšší počet hráčů.

A mnohdy si hrají jen tak – bez toho, aby do hry museli vkládat peníze. Online casina totiž umožňují zahrát si úplně zadarmo, bez nutnosti vkladu.

Ilustrační fotografie.
Když se ze zábavy stane závislost, hráč by si měl nechat pomoci

A pokud jde o hru s opravdovými penězi, pak existují způsoby, jak při dodržování určitých pravidel minimalizovat jakékoliv hrozby, že se zábava změní v noční můru.

Hrou nezbohatnete

Je třeba si stanovit finanční limit, který je hráč ochoten vložit do hry a po jeho dosažení hru ukončit. V této souvislosti je lepší předpokládat, že hrou nezbohatnete. A to i přesto, že podle provozovatelů je návratnost solidních 95-98 procent.

Hráč by měl také vědět, jak rozpoznat, že už nejde jen o zábavu.

„Pro problémové hráčství je typická obtížná kontrola hraní, vysoká intenzita a nárazový způsob hraní s vysokými finančními částkami vloženými do hraní a následnými duševními problémy a dluhy,“ popisují hrozbu odborníci na národních stránkách pro snížení rizik hazardního hraní www.hazardni-hrani.cz.

Nejsilnějším českým provozovatelem online casina je společnost Fortuna, zdatně jí sekundují společnosti Tipsport a Sazka.

Své klienty se všechny jmenované sázkovky snaží nalákat ke hře různými zvýhodněnými akcemi a bonusy.

Hrací automaty. Ilustrační snímek.
Populární válce s ovocem předčí i ruletu nebo karetní hry