Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hubertus v láhvi bude mít premiéru na Světovém poháru

Kácov /ROZHOVOR/ - O značný kus dopředu se opět posunul kácovský pivovar blížícím se zahájením výroby lahvového piva, a jak nám prozradil sládek Josef Zvoník, svou premiéru si odbude na sněhu.

7.3.2011
SDÍLEJ:

Josef Zvoník, sládek v kácovském pivovaru.Foto: DENÍK/Luboš Hájek

Stěžejním bodem další etapy pivovaru má být stáčírna lahví. V jaké je to fázi?
Už jsme se dostali do závěrečného stádia a na přelomu března a dubna sjede z pásu první láhev. Že se to opravdu blíží, se můžete na vlastní oči přesvědčit na našem dvoře plném nových přepravek na skleněné láhve. První avizovanou promo akcí k této události bude partnerství na březnovém Světovém poháru v alpském lyžování ve Špindlerově Mlýně, kde nabídneme limitovanou edici lahvového piva.

Budete i nadále nabízet pivo v plastových lahvích?
Plastové lahve určitě zachováme. Ve skleněných lahvích budeme dodávat pivo filtrované a plastové litrovky prozatím ponecháme pro kvasničák.

Jak vnímáte skutečnost, že v létě nebude v Kácově narváno, i když je nutné poznamenat, že kácovský pivovar oficiálně nebyl a není partnerem Sázavafestu?
Stručně řečeno, jeden víkend nebude tak nadprůměrný jako vloni, avšak narváno je u nás celou vodáckou sezonu, a to ještě nefungovala naše nová domácí kuchyně! Na druhou stranu je pravda, že našemu pivu udělalo značnou reklamu, když lidé z celé republiky přišli do pivovarské hospody a ochutnali naše pivo… Možné ale je, že před branami Sázavafestu budeme točit pivo zase.

Když jste zmínil pivovarskou hospodu, už je u konce její rekonstrukce?
Už máme téměř hotovo. Kuchyně stojí a již se v ní i vaří. Máme zde výborného kuchaře, který každý den připraví okolo sedmi rozmanitých hotových jídel a samozřejmě vynikající minutky. Troufám si říct, že každý host si vybere, a plná hospoda každý den v době obědů mi dává za pravdu. V samotném lokále zbývá doladit pouhé detaily.

Nová kuchyně, rozšíření hospody a lahvové pivo. Je ještě vůbec něco před vámi, nebo tím dosáhne pivovar svého vrcholu?
Ne, ne. Tím, co jste naznačil, rozvoj pivovaru zdaleka nekončí. Právě předěláváme šrotovnu, a jakmile pojede lahvovna, bude na pořadu dne rozšíření spilky a ležáckých sklepů, abychom byli schopni uspokojit neustále narůstající poptávku po pivu Hubertus.

Čtěte také: Hubertus se pyšní dalším titulem Zlatá pivní pečeť

Autor: Luboš Hájek

7.3.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Donald Trump
2 5

Donald Trump nebude po boku Hitlera, Stalina či Merkelové? Skandální

Podzemí. Ilustrační foto.
6

Pražské podzemí se otevírá. Odborníci představí nepřístupné chodby

Občan na Hradě? Českou politiku chce vyléčit „čtyřicetiletý kluk“ Marek Hilšer

/REPORTÁŽ Z PŘEDVOLEBNÍ KAMPANĚ A SETKÁNÍ S VOLIČI/ Zkoumá mozkové nádory, tančí tango a nebojí se ozvat, když se někde děje bezpráví. Teď chce být prezidentem. V osm hodin ráno už před Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze panuje čilý ruch. Blikající sanitky přivážejí pacienty a bojují o drahocenné sekundy. Na protější straně silnice, v Anatomickém ústavu, se čas naopak zastavil. Studenti medicíny tu zrovna začínají první cvičení na pitevnách. 

Komentář Kateřiny Perknerové: Vojtěch Filip, génius reálpolitiky

Komunistická strana Čech a Moravy vyhrála sněmovní volby. Tedy ne na první dobrou, ale na druhou ano. Ačkoli skončila až pátá se 7,76 procenta hlasů, její předseda Vojtěch Filip dokázal za poslední měsíc to, co nikdo před ním.

Zpívající rozhodčí a bezdomovcem po své vůli: prohlédněte si nejlepší videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 24. listopadu 2017.

Ladislav Špaček: Na Hrad jsem nastoupil s platem 15 tisíc

ROZHOVOR / FOTOGALERIE / Na setkání s někdejším poradcem prezidenta Václava Havla, pedagogem, spisovatelem, novinářem a mistrem v oboru etikety jsem se těšil. I když mírné obavy, jak se správně chovat ve společnosti Ladislava Špačka, jsem měl. Nebyly na místě. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT