Stávková pohotovost v nošovické automobilce trvá i po středečním jednání odborů, zaměstnanecké rady a vedení společnosti Hyundai. Pětihodinové vyjednávání totiž zatím nevedlo k závěrům, jak řešit požadavky nespokojených pracovníků.

Těm vadí množství přesčasů i to, že jsou za ně neadekvátně placeni. Mezi další připomínky zaměstnanců, kteří minulou středu v rámci spontánní stávky na hodinu přerušili výrobu, patří i tvrdé podmínky panující na výrobních linkách v závodě.

Bohatá diskuse, ke shodě nedošlo

„Zabývali jsme se všemi požadavky, které odbory sepsaly, proto středeční jednání trvalo tak dlouho. Vedla se košatá diskuse ke všem bodům. Úplná shoda ale ještě nepadla. Další schůzku máme naplánovanou na pátek,“ řekl Deníku Petr Vaněk, mluvčí nošovické automobilky.

Zda ke konečně dohodě dojde po plánovaných pátečních jednáních, si netroufal odhadnout. „Zájem na tom mají všechny strany. Kompromisy se ale rodí těžko,“ poznamenal ještě Vaněk.

Radek Kuchař, předseda odborové organizace v nošovické továrně, Deníku potvrdil, že už se s vedením Hyundaie dohodli na určitých věcech. Stále však ještě podle něj chybí doladit některé požadavky.

„Hledáme doladění bodů, které mají více variant řešení. Tyto zbylé požadavky budeme projednávat v pátek. Se středečním jednáním jsme ale byli spokojeni, už to bylo na lepší úrovni. Uvidíme, jestli se podaří dojít ke společnému konsenzu,“ vyjádřil se Kuchař.

Stávková pohotovost v továrně Hyundai potrvá do doby, dokud nebudou dohody písemně stvrzené.

Čtěte také:
Bouře v Hyundaii se ještě neuklidnila
V Hyundaii vyhlásili stávkovou pohotovost