„Organizátorem výběrového řízení na prodej sídla OP je společnost Knight Frank z Prahy," konstatovala insolvenční správkyně OP Miroslava Horská. Přiblížila, že již začala distribuce informačních brožur týkající se souboru nabízených nemovitostí. Rozběhly se i individuální prohlídky areálu.

„Účastník výběrového řízení je oprávněn podat nabídku jednak ke koupi souboru nemovitostí, ale také ke koupi části souboru nemovitostí," zmínila se Horská.

Termín podání nabídek končí pro zájemce o sídlo OP 27. června v poledne.

„Obálky s nabídkami se budou otevírat týž den o hodinu později v sídle společnosti Knigt Frank," uvedla Miroslava Horská, která předpokládá, že celá transakce se uzavře v červenci nebo srpnu.

„Bude záležet na tom, zda půjde o vícekolové výběrové řízení," vysvětlila správkyně OP.

Náměstek primátora Zdeněk Fišer připomněl, že areál OP leží v zóně určené pro průmysl. O takové plochy ve městě je dle jeho slov zájem.

„O plochy pro průmysl se magistrátu hlásí hned několik solventních investorů. Jde o společnosti, které se převážně zabývající strojírenskou výrobou," sdělil Fišer.

Pro strojírenství se zřejmě moc nehodí

Helena Chalánková z Okresní hospodářské komory Prostějov prohlásila, že po krachu Oděvního podniku je zcela jednoznačné, že Prostějovu nedominuje oděvnictví, ale právě strojírenství. Investory prý do Prostějova láká především blízkost rychlostní komunikace.

Výrobní a skladové budovy sídla OP však pro těžké strojírenství využít ve stávající podobě nejspíš nelze.

„Je to omezeno nosností podlah," objasnil náměstek primátora Zdeněk Fišer.

OP skončil v úpadku na počátku roku 2010. Věřitelům, kterých je 555, dluží více než 2 miliardy korun. Sériovou výrobu ukončil rozpadající se oděvářský gigant hned pár měsíců po vyhlášení úpadku. Výrobu měřenek – obleků na míru, pak OP prodalo v polovině roku 2012 společnosti AMF Reece CR.

Zároveň probíhal rozprodej skladových zásob a řady budov – výrobních hal, skladů, ubytoven či rekreačních center. Nyní se zájemcům nabízí samotné sídlo Oděvního podniku v prostějovských Vrahovicích.