Dveře má Kellnerovi otevřít Chrenkův menšinový společník, Martin Polach, který v nemocničním uskupení vlastní čtvrtinu. S Chrenkem se dostal do sporů a chce se s ním rozejít.

Polach však nemůže svou čtvrtinu v Agelu prodat bez Chrenkova souhlasu. Proto navrhl investorům, aby jeho akcie převzali do správy, vykonávali akcionářská práva a pokusili se s Chrenkem dohodnout na odkoupení čtvrtiny, nebo celého Agelu. Podle Polacha Chrenek porušoval povinnosti většinového akcionáře a poškozoval firmu i svého společníka.

Jeho právníci mají údajná pochybení zmapovaná a jsou ochotni jít s nimi před soud. Polach doufá, že Chrenek nakonec na vstup nového akcionáře kývne.

Nepřátelské převzetí

Polách s nabídkou oslovil všechny velké domácí finanční skupiny i investory ze zahraničí, do střetu s Chrenkem je ale připraven jít jen Kellner. Najal si již krizového manažera Richarda Benýška, s nímž už víckrát pracoval při nepřátelském převzetí firem. Benýšek třeba vyčistil provozovatele O2 Areny od vlivu Aleše Hušáka, připomíná MfD.

Skupina Agel v ČR provozuje 11 nemocnic a další zdravotnická zařízení. Od roku 2006 působí na Slovensku, kde provozuje čtyři nemocnice. Pod skupinu spadá i síť akreditovaných zdravotnických laboratoří, ústavních a veřejných lékáren a distribuční společnost MARTEK MEDICAL. V Česku Agel zaměstnává 7500 lidí a ročně hospitalizuje přes 170.000 pacientů. Hodnotu Agelu odhaduje odborný posudek na 17 miliard Kč, některé zdroje uvádějí, že prodejní cena firmy je kolem deseti miliard korun.