Starší Fabii již v podstatě nelze objednat. "Dobíhá výroba již objednaných vozů. Zejména dodávky na zahraniční trhy," uvedl Baláž. České zastoupení Škody již dříve oznámilo, že Fabie vyprodalo a na několik set zájemců se nedostalo. Starší Fabia se vyrábí souběžně s novou generací a modelem Rapid na lince v Mladé Boleslavi.

Nová generace Škody Fabia v provedení hatchback se začne prodávat v polovině listopadu a Combi se na evropských trzích objeví na začátku roku 2015. Combi bude delší, širší a nižší proti předchozí generaci, v nabídce se poprvé u tohoto modelu objeví i panoramatická střecha.

Škoda Fabia.

Fabia Combi je o jeden centimetr delší a o devět centimetrů širší než předchůdce. Zároveň je o tři centimetry nižší. Hmotnost přitom klesla až o 55 kg. Příď vozu je identická s verzí hatchback, na zádi nechybí světlomety v charakteristickém tvaru písmene C. K dostání bude se třemi benzinovými a třemi dieselovými agregáty o výkonu až 110 respektive 105 koní.

Zavazadlový prostor nového kombi má objem 530 litrů, tedy o 25 více, než u předchozí generace. Zároveň je to nejvíce ve třídě. Po sklopení zadních sedadel objem vzroste na 1395 litrů. Sedadla se přitom skládají ve dvou krocích. Délka ložné plochy je až 1,55 metru.

Škoda Fabia Combi.

Nový vůz nabídne mimo jiné technologii MirrorLink, která umožňuje zrcadlit aplikace z chytrého telefonu, včetně navigace, na centrálním displeji vozu. Rozhraní SmartGate naopak dokáže určitá data přenášet do chytrého telefonu. K dostání bude i bezklíčové zapalování, dešťový a světelný senzor.

Škoda Auto prodala od roku 2000 do letošního srpna přes 1,1 milionu Fabií Combi.