Systém Windows 7 vznikl na základech Windows Vista a objevila se v něm řada pokrokových vylepšení. Výsledkem byl moderní operační systém, který světlo světa spatřil 22. října 2009. Společnost Microsoft se u něj poprvé zavázala poskytovat technickou podporu a aktualizace produktu po dobu deseti let.

Hacker - Ilustrační foto
Avast se stal terčem kybernetické špionáže. Hackeři cílili na program CCleaner

"Sám Microsoft velmi doporučuje před lednem 2020 přejít na systém Windows 10 a my se k tomu připojujeme. Tím se předejde situaci, kdy uživatelé budou potřebovat využít některé služby nebo možnosti podpory, které už nebudou k dispozici, a především nebudou podstupovat potenciální bezpečnostní riziko," uvedl ředitel prodeje SoftwarePro Patrik Sodoma.

Windows 7 byly ještě letos v září nejpoužívanějším systémem pro stolní počítače. Velké zastoupení mají Windows 7 zejména u firemních zákazníků, ty české nevyjímaje. Na zastaralé operační systémy v tuzemsku stále spoléhá 40 procent velmi malých a 48 procent malých a středních firem. Organizace počítače s Windows 7 přitom dennodenně používají nejen v kancelářích při práci, ale také například ve výrobě či v poskytování zdravotní péče.

Bezpečné platby přes internet - Ilustrační foto
Hesla k bankovním účtům? Jsou slabá, lidé by je měli často měnit, varují banky