Online reportáž

Co je koronavirus.Zdroj: Deník„ČSA tímto krokem reagují na rostoucí obavy v souvislosti s šířením koronaviru a prudký propad poptávky po letech ČSA do/ze Soulu,“  řekla mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková. Podle ní se k tomuto kroku rozhodl dopravce po důkladném vyhodnocení situace. Opatření je na neurčito.

„Klientům, kteří budou zrušením letů dotčeni, umožňují České aerolinie vrácení peněz v plné výši nebo přesměrování na lety s jinými dopravci,“ dodala Dufková. Včerejší večerní let do Soulu byl zrušen, cestující letěli přes Paříž a dál s Korean Air.

Cestující z italského Bergama po příletu na brněnské letiště. Ilustrační foto
Cestování se nyní může prodražit. Pojišťovny nemusí léčbu koronaviru hradit

Čtvrteční let ze Soulu s plánovaným příletem v 16:25 tak byl posledním. V rezervačním systému ČSA už nejde aktuálně koupit žádné. ČSA létaly do Soulu čtyřikrát týdně.

Korean Air bez omezení

Korean Air zatím omezení nechystá. „Aktuálně na lince nejsou žádné změny, ale situace se může rychle změnit,“ řekl Michal Ohnesorg z českého zastoupení Korean Air.

Ochranná rouška - Ilustrační foto
Virus jako byznys. Firmy budou mít rekordní tržby

Jižní Korea hlásí už 1766 případů nakažených koronavirem, jen za poslední den jich přibylo podle informací agentur přes 500.

Kvůli koronaviru už skončilo spojení mezi Prahou a Čínou, vláda lety zakázala.

Koronavirus.Zdroj: Deník