"Rakytník jako plodina skvěle zapadá do řady netradičních destilátů, které již několik let nabízíme. Pálenka nabízí velmi specifickou chuť odpovídající chuti samotného ovoce. Výsledek nás mile překvapil, je to produkt s jedinečnou chutí, který na trhu chybí a má podle našeho názoru smysl jej vyrábět," uvedl obchodní a marketingový ředitel likérky Miroslav Motyčka. "Podle dostupných informací jsme dnes v republice jediným výrobcem nabízejícím pálenku z rakytníku," podotkl Motyčka.
Pálenku uvede likérka na trh v lahvích o objemu 0,2 litru. "Vyrábí se louhováním rakytníkových plodů v obilném lihu a následnou destilací tohoto macerátu. Jde tedy o takzvaný průtahový destilát," uvedl Brabec. Pálenka obsahuje 42 procent alkoholu.
Pálenka z rakytníku je 14. výrobkem řady netradičních destilátů likérky, která již vyrábí pálenky z jahod, borůvek, mirabelek, ostružin, černého rybízu, malin či červeného jeřábu.
Likérka začala vyvíjet také likér z rakytníku nazvaný Elixír z rakytníku, který by měl být základem nové řady. Novinka by se měla na trhu objevit ještě v létě. V jednom "panáku" by měla být podle Motyčky doporučená denní dávka vitaminu C pro dospělého člověka. Plody rakytníku obsahují až desetkrát více vitaminu C než pomeranč a další léčivé látky.