Podle smlouvy se skupina KKCG stává sedmdesátiprocentním akcionářem společnosti AutoCont Holding. Zbývajících třicet procent akcií zůstává i nadále v rukou současného managementu.

Ivan Hoffman
Den Ivana Hoffmana: Naši miliardáři

AutoCont
Společnost je jedničkou na trhu v poskytování IT služeb středním a velkým zákazníkům. Dodává podnikovou infrastrukturu, firemní informační systémy, vyvíjí software a nabízí outsourcing IT i cloudové služby, působí na českém i slovenském trhu.

AutoCont tak po sedmadvaceti letech úspěšného fungování na trhu vstupuje do nové éry a stává se součástí jedné z největších investičních společností v České republice. Transakce podléhá schválení Úřadu pro hospodářskou soutěž, jak v České republice, tak na Slovensku. Do doby než bude schválena, bude AutoCont jednat samostatně.


“Naší dlouhodobou vizí je vybudovat silný podnikatelský pilíř zaměřený na informační technologie. Máme v portfoliu zajímavé domácí i zahraniční IT společnosti, spolupracujeme s technologickým gigantem Foxconn. Vstup do AutoContu je dalším krokem k naplňování této vize,“ uvedl Michal Tománek, investiční ředitel, zodpovědný ve skupině KKCG za nové technologie.

Finančník Petr Kellner
Kellner nemá mezi Čechy konkurenci, jeho majetek přesáhl 300 miliard

KKCG 
Mezinárodní investiční skupina s aktivy 4,8 mld. eur. Zaměstnává víc než 2 500 lidí. Jako strategický investor se dlouhodobě zaměřuje na oblasti těžby ropy a zemního plynu, na loterijní průmysl, cestovní ruch a na investice do informačních technologií. Skupina KKCG drží podíly ve více než 25 českých a zahraničních společnostech, mezi které patří např. skupina MND, SAZKA Group, VÍTKOVICE, cestovní skupina FISCHER a všechny výše zmíněné IT společnosti. KKCG působí v 10 zemích světa.