Výrobcem a distributorem balzámů je Mauria HK a prodejcem brněnská firma Shiva International s prodejnou Pantaloon ve Zlíně. Potenciálně nebezpečnými výrobky jsou „Konopný gel s konopným olejem Profesional" a tři druhy „Koňského balzámu bylinného Profesional", a to s mentholem chladivý, s chilli a kafrem hřejivý (na etiketě uvedeno jako „hrějivý") a s kafrem extra silný.

Konopný gel s konopným olejem.„Nebylo provedeno posouzení bezpečnosti výrobků a oznámení jejich uvedení na trh," upozornil hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta. „Riziko pro spotřebitele plyne ze skutečnosti, že pro výrobek nebylo provedeno zhodnocení bezpečnosti pro lidské zdraví," doplnil.

Konopný gel je v zářivě zeleném kelímku výšky zhruba 11 centimetrů s modrým víčkem a zelenobílou etiketou se svislým žlutým pruhem. Uprostřed barevného pruhu je v zeleném kosočtverci vyobrazen list rostliny konopí. Koňské balzámy jsou v průhledných plastových kelímcích s modrou etiketou s hlavou bílého koně, růžovobílou etiketou s hlavou černého koně a béžovou etiketou s hlavou hnědého koně.