V první řadě se zaregistrujte na úřadu práce v místě svého trvalého pobytu, což je pro vás v této chvíli nejvýhodnější. Už jen z toho důvodu, že za vás stát zaplatí zdravotní pojištění. Nezapomeňte, že zdravotní pojištění musí platit každý kromě dětí, studentů do 26 let a důchodců!

Bude stát hradit sociální pojištění? Jak kdy

Sociální pojištění vám však hrazeno nebude. Pouze doba, po kterou budete vedeni v evidenci uchazečů o zaměstnání, se vám započítává jako účast na důchodovém pojištění, a to po dobu, kdy vám náleží podpora v nezaměstnanosti, a nejvýše v rozsahu jednoho roku.

Jak je to s podporou od státu

Také máte nárok na finanční podporu v nezaměstnanosti, ovšem pouze při splnění zákonem stanovených podmínek: Pokud jste během posledních dvou let před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání odpracovali alespoň 12 měsíců, nebo si dobrovolně platili důchodové pojištění, což se týká hlavně OSVČ.

„Výše podpory se pak vypočítává z měsíčního výdělku z posledního zaměstnání. První dva měsíce 65 procent z této částky, další dva měsíce už jen 50 procent a po zbytek podpůrčí doby 45 procent," vypočítává Gabriela Kudrnová, ředitelka HR a vzdělávání Partners. Délka podpůrčí doby je stanovena u osob do 50 let na pět měsíců, od 50 do 55 let na osm měsíců a nad 55 let jedenáct měsíců.

Úřad práce vás podpoří

Kromě finanční podpory vám úřad práce pomůže hledat vhodné zaměstnání, poskytne poradenství a informace o pracovních příležitostech. „Krajské pobočky úřadu práce zabezpečují rovněž rekvalifikaci v nejrůznějších vzdělávacích zařízeních, s nimiž mají smlouvu. Může se jednat například o tvorbu webových stránek nebo kosmetické kurzy," přibližuje Gabriela Kudrnová.

V případě, že nastoupíte na rekvalifikaci, zvedá se podpora v nezaměstnanosti a to na maximálně 0,65násobek průměrné mzdy, tedy 16 367 korun.

Pozor na přivýdělky

Pokud si chcete alespoň přivydělat, najít si třeba brigádu, tak vám úřad práce zastaví vyplácení podpory v nezaměstnanosti. Dál za vás však platí zdravotní pojištění.

Dejte si ovšem pozor, nesmíte vykonávat činnost v rozsahu kratším, než je polovina stanovené týdenní pracovní doby a měsíční výdělek nesmí přesáhnout polovinu minimální mzdy.